Túrajó – Bakony-Balaton másképp - Kab-hegyi vizes nyolcas

2021. augusztus 14. 10:00

Túránkon a Kab-hegy vulkanikus kőzethatárán fakadó forrásokat (Sárcsi-kút), lefolyástalan területein képződött tavakat (Nyír-tó) és hatalmas víznyelő mélyedéseit keressük fel bányamérnök geotúra-vezetőnk társaságában. Az ezek alatt húzódó nagyméretű barlangok csak barlangászok számára látogathatók, de a túra résztvevői a helyszínen megismerhetik feltárásuk történetét és fontos jellemzőiket. Túránk végén belesünk a Bazalt bánya területén található, kuriózumnak számító lávacső barlangba is, ahol jelenleg a víz az úr, s érdekességeket hallgathatunk a barlang korábbi használatáról.

Találkozási hely: Hubertus (VERGA) Erdészeti Erdei Iskola parkolója (volt „Hubertusz lak” Ajkacsingertől 5km-re a Kab-hegyi sétaúton, a Köleskepe völgy végén)
Útvonal: Erdei Iskola – Sárcsi-kút – Nyír-tó – Torma rét – Öreg köves barlangja – Nagy víznyelők – Halász Árpád barlang – Erdei Iskola
Túra hossza: 8 km
Túra időtartama: 5 óra
Túra nehézségi foka: könnyű (szintkülönbség: 120m)
Javasolt felszerelés: évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözet, túrabakancs vagy -cipő, szendvics, vizespalack
Parkolás: ingyenes parkolóhelyek az Erdei Iskola bejárata előtt
Részvételi díj: 2900,-Ft/fő, a jegy.hu oldalon történő online regisztrációval egy időben fizetendő.

Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Balaton Best kártyával rendelkezők a 25% kedvezményt az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A túraszervező a túra alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A túrát tizenkét éves kor felett ajánljuk!

Túrázóink kedvezménykupont kapnak ajándékba, mely az Ajkai Bányászati Múzeum belépődíjából biztosít 50% kedvezményt!

Kérjük, hogy a túrára előre regisztrálj a jegy.hu oldalon!

Bővebb információ: https://turajo.hu/category/setaink/bakony-balaton-...

Helyszín: Hubertus (VERGA) Erdészeti Erdei Iskola parkolója (volt „Hubertusz lak” Ajkacsingertől 5km-re a Kab-hegyi sétaúton, a Köleskepe völgy végén)