Trombitás Borház

A Káli-medence szívében, Szentbékkállán hosszú, aprólékos munkával jött létre ezt a kis kézműves borászat.

Trombitás Tamásról bátran mondhatjuk, hogy szobrász és borász művész egyszerre. Műtermében éppoly jó kedvvel alkot szemet gyönyörködtető szobrokat, mint ahogy a pincében kezei alatt olyan kiváló borok születnek, melyek ízlelőbimbóinkat kápráztatják el.

Gondolt egyet, szőlőt vásárolt, de rá kellett jönnie, hogy mindent teljesen elölről kell kezdenie, ha olyan bort akar, amilyet mindig is szeretett volna. Megvált a régi hordóktól, új ültetvényt telepített, borászati iskolákba iratkozott be, külföldi szakkönyvekből tanult, ami saját elmondása szerint csak arra volt jó, hogy rájött, nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy azt tanítják. Célja, hogy természetes bort készítsen, a lehető legtermészetesebb, nem túlvegyszerezett szőlőből.

Étterme, a Miakő megnyitása óta főleg Köveskálon találhatjuk meg. Nem számít, hogy éppen a szőlőben vagy a konyhában alkot, mindig képzőművész marad. A Borház kóstolóterme egy műteremben található, az étterem falait a barátai festményei díszítik, és a Trombitás-borok címkéi is a művész alkotásai.

Előzetes bejelentkezés alapján borkóstolókon vehetünk részt, ha kedvünk tartja, falusi vendég asztal keretében vacsorával...

További információ:

Trombitás Borház
+36 20 331 5089

A pince honlapja