A téli túra varázsa

Aki már nem bír magával, és kimozdulna vagy csak egész egyszerűen feltöltődne friss levegővel, kiadós sétákat tehet a Bakony és Balaton hóborította vidékein. A természetbarátok igen kedvelt helye ez a táj, ahol lebilincselő túraútvonalak várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit, melyeket kellemes kaland télen is meghódítani. Ilyenkor egészen más arcát mutatja az erdő a zúzmarás fákkal és a hóban lopózó vadak lábnyomaival.

Alakíthatjuk túránkat kedvünk szerint, de kitűzhetjük magunk elé akár az Országos Kéktúra egyik szakaszát is, ami átszeli vidékünket. Választhatunk a hosszabb-rövidebb, nagyobb vagy kisebb szintkülönbséget bejáró kék sávjelzéssel jelölt 5 szakasz közül összesen 177 kilométeren.

Aki szívesen bújna újra gyerekbőrbe, vigyen magával szánkót is, és levezetésként száguldozzon a hóborította lejtőkön! A jókedv garantált. És, ha már a gyerekeknél tartunk, biztosan jól fogják magukat érezni a számos tanösvény egyikén barangolva.

Végül pedig még egy tipp: igazán különleges élményben lehet részünk egy éjszakai csillagfényes túrán is. Mikor máskor, ha nem télen?