Vigántpetend

Vigántpetend a Káli-medence Tájvédelmi Körzetben fekszik. A kis falu a Művészetek Völgye rendezvénysorozat egyik helyszíne, így számos kulturális programon vehetünk részt. Érdekesség, hogy itt van annak a Magtárstúdiónak az alkotóhelye, melynek fiatal művészei készítik a fesztivál kiadványait. A faluban sétálva megcsodálhatjuk vallási emlékeit, így a több mint 250 éves katolikus templomot és a reformátusok által felállított haranglábat is. Érdekes helyi történetekkel ismerkedhetünk meg, ha ellátogatunk a Vajai-házba, melyet egy régi parasztházból alakítottak ki és ma is több száz éves bútorok is berendezésének részét képezik. A Független Ökológiai Központban környezetvédelmi oktatásokon vehetünk részt. A falu környékét gyalog bebarangolva megismerkedhetünk a Káli-medence különleges földrajzával.

Megközelíthetőség

Vigántpetend Nagyvázsony és Tapolca felől közelíthető meg közúton. Helyközi és távolsági buszjáratokkal is elérhető. Vasútállomással nem rendelkezik, legközelebbi vasúti megálló hely Tapolcán található (Szombathely – Tapolca – Keszthely vasútvonal).

Látnivalók

Birkadomb; Eger patak;Erzsike hegy; Római Katolikus Templom Papai kúria; Evangélikus Harangtorony; Helyi védettség alatt álló épületek a Kossuth utcán; I-II. Világháborús emlékmű; Öreg-bükk tanösvény

Polgármesteri hivatal / Önkormányzat elérhetősége

Vigánpetend Önkormányzati Hivatal

8293 Vigántpetend Kossuth u. 34.

Tel: +36 (87) 437060