Veszprém

Veszprém, a királynék városa számos rejtett értékkel rendelkezik: érdemes nagy sétákat tennünk a városban, hogy felfedezhessük boltíveit, lejtős szűk utcáit, lépcsőit, csodálatos panorámát nyújtó kilátópontjait. Különleges élményt nyújt a Séd patak mentén húzódó Veszprémvölgy: a csordogáló patak hangja, a magas sziklák, üdezöld fák, virágok távol repítenek minket a várostól, mindennapi rohanástól. A kis tó mellett piknikezhetünk, romantikázhatunk párunkkal. A két egyedi kialakítású játszótéren a gyermekek különleges játékokat próbálhatnak ki. Kerékpárral is bebarangolhatjuk a környéket. Veszprémben a művészet is otthonra talált: színvonalas művészeti együttesek, kórusok, színtársulatok programjain vehetünk részt. A Várban és környékén lévő múzeumokban, galériákban és egyházi látogatóközpontban számos kiállítást tekinthetünk meg. A Veszprém Arénában sporteseményeken szurkolhatunk kedvenceinknek, kiállításokon, vásárokon és más rendezvényeken vehetünk részt. Az állatkertben különleges növény és állatfajokkal találkozhatunk.

Megközelíthetőség

Veszprém a 8-as főközlekedési útvonal mellett terül el. A város megközelíthetősége nagyon kedvező busszal és vonattal is (Szombathely – Székesfehérvár vasútvonal).

Látnivalók

Kittenberger Kálmány Növény- és Vadaspark Szolgáltató Kht.; Tűztorony; Laczkó Dezső Múzeum; Csikász Galéria; Dubniczay-palota; Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény; Margit Romok; Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ; Szent Benedek-hegy; Kolostorok és kertek sétaútvonal

Polgármesteri hivatal / Önkormányzat elérhetősége

Veszprém MJV Önkormányzata:

8200 Veszprém Óváros tér 9.

Tel: + 36 88/549-210

E-mail: vmjv@gov.veszprem.hu