Öcs

Öcs a Kab-hegy délnyugati lábánál fekszik. Beérve a faluba rögtön megpillanthatjuk a falu 3 magaslatán három felekezet (katolikus, evangélikus és református) templomának tornyát. A faluban sétálva sok helyen még földbe süppesztett, kőből és sárból épült nádfedeles házakat találunk. A helység korábbi mindennapjaiba a Helytörténeti Gyűjtemény kiállításán pillanthatunk be. Érdekesség még, hogy a területén található Nagy-tó egy bazaltfennsíkon alakult ki. A környéken a jelzett turistautakon számos kisebb-nagyobb gyalogtúrát tehetünk, de kerékpárral vagy lóháton is bebarangolhatjuk a vidéket. Öcs is tagja a Művészetek Völgye teleüléseinek, így a rendezvénysorozat idején számos különleges kulturális programon vehetünk részt.

Megközelíthetőség

Öcs az Ajka-Nagyvázsony közút mellett fekszik, így közúton akár autóval, akár busszal könnyen megközelíthető. Vasútállomással nem rendelkezik, legközelebbi vasúti megállóhely Ajkán található.

Látnivalók

Helytörténeti Gyűjtemény; Nagy-Sás-tó; Kis-sás-tó; Öcsi Nagy-tó; Hálai-völgy; Dugoc erdei szikla; Csigás-tó; Pulai bazaltbarlang; Kőházverem; Mogyoró-völgy; Berekenye köve

Polgármesteri hivatal / Önkormányzat elérhetősége

Öcs Község Önkormányzata

8292 Öcs Béke út.35.

Tel.: +36 (88) 263001

E-mail: ocs@vazsonykom.hu