Nemesvámos

Nemesvámos a római kori emlékek őrzője. Ide látogatva megidézhetjük a múltat: a parkban megismerhetjük a korabeli fűszereket, gyógynövényeket, mindennapi életet. A gyermekek múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt. A faluban belekóstolhatunk a vidéki gasztronómiába: telente rendszeresen szerveznek disznóvágást, az év többi részében pedig bortúrákon vehetünk részt, bekapcsolódhatunk a kenyér- és langallósütésbe. A faluban sétálva megcsodálhatjuk a messzeségben a Bakony vonulatait, néhány helyről pedig még a Balaton víztükre is látszik. Nemesvámosról kiindulva bejárhatjuk a környéket gyalog vagy akár kerékpárral is.

Megközelíthetőség

Nemesvámos Veszprém szomszédságában található. A Balatontól mindössze 12 kilométer választja el. Helyközi és távolsági buszjáratokkal könnyen megközelíthető. Vasútállomással nem rendelkezik, legközelebbi vasúti megállóhely Veszprémben található.

Látnivalók

Baláca - Római kori villagazdaság és romkert;Betyárcsárda; Római kori halomsír; Huszár Galéria;Sándor Huszár Lovas Klub; Gyűr-hegy; Likas-domb; Nagy-Som-hegy; Ányos-kút

Polgármesteri hivatal / Önkormányzat elérhetősége

Nemesvámos Község Önkormányzata

8248 Nemesvámos Fészek u. 7.

Tel.: +36 (88) 505580

Fax.: +36 (88) 505591

E-mail: polgarmester@nemesvamos.hu