Kapolcs

Kapolcs a Káli-medence Tájvédelmi Körzetben fekszik az Eger-völgy vadregényes forrásokkal és erdőségekkel tarkított gyönyörű vidékén. Érdekesség, hogy a település nevét a kor szokása szerint a legyőzött kun vezérről kapta. Már a XIX. században is híres volt fejlett kézműves iparáról. Ennek hagyományait ma is őrzik, viszik tovább a helyi kézművesek: fazekasok, kovácsok, kosárfonók, fafaragók, szőnyegkészítők, vékakötők, cirokseprűkötők, kőfalrakók… Mi is kipróbálhatjuk ezen tevékenységeket, csupán időpontot kell egyeztetnünk a mesterekkel vagy ellátogatnunk a „Művészetek Völgye” fesztiválra. A rendezvény a kézműves hagyományok bemutatása mellett számos kulturális programot is kínál, de a kézműves vásáron helyi termékeket is beszerezhetünk. Kapolcson korábban számos malom működött: mára ezek közül csak néhány maradt meg, de egy kellemes faluséta keretében megtekinthetjük ezeket. Különleges élményt nyújt az Országpark: az országot bemutató maketteken vizsgálhatjuk meg híres épületeinket, elmélyedve az építészet csodáiban. A Káli-medence Tájvédelmi Körzetben pedig kikapcsolódásként nagyokat túrázhatunk.

Megközelíthetőség

Vasútállomással nem rendelkezik, helyközi és távolsági buszjáratokkal, illetve a 8-as számú főútról és 84-es számú másodrendű útról letérve autóval közelíthető meg.

Látnivalók

Országpark; Fazekasműhely-galéria; Kovácsműhely Múzeum; Falumalom Múzeum; Faluház; Sörház; Királynő oszlopai; Kopasz-hegy; Királykő orgonái; Kastély

Polgármesteri hivatal / Önkormányzat elérhetősége

Kapolcs Község Önkormányzata

8294 Kapolcs Kossuth u. 62.

Tel.: +36 (87) 437029

E-mail: kapolcs.hivatal@gmail.com