Eplény

Eplény a zirci medence és a veszprémi fennsík vízválasztóján fekvő település. A nyugodt természeti környezet kiváló helyszín a kikapcsolódáshoz, a Bakony csodáinak felfedezéséhez. Barangolhatunk a jelzett turistautakon, de kerékpárral is bejárhatjuk a környéket. Az erdők gazdag állatvilággal rendelkeznek, megtalálható itt őz, szarvas, vaddisznó, de muflon is. Ősszel vadászatokat is szerveznek ezen a területen. Az Ámos-hegyi Pihenőerdőben tanösvényen ismerhetjük meg ezt a változatos növény- és állatvilágot. A Malom-völgyben a patak parton romantikázhatunk egy piknikezés keretében vagy sütögethetünk baráti társasággal, de akár próbára tehetjük ügyességünket is az erdei torna pályán. Az Ámos-hegyen található szánkó- és sípályákon a téli sportoknak hódolhatunk. 16 különböző sí- és szánkóútvonal közül választhatsz, melyek közül az 1927 méter hosszúságú egyben az ország leghosszabb útvonala is. Ha szereted az extrém helyzeteket, snowboardozhatsz is. A pályákat hóolvadás után átalakul kerékpáros paradicsommá: különböző nehézségű pályákon kerekezhetünk.

Megközelíthetőség

Veszprémtől északra, Zirctől délre, a 82-es főút mellett fekszik. A falun halad keresztül a Veszprém-Győr vasútvonal is. Távolsági és helyközi buszjáratokkal is könnyen megközelíthető.

Látnivalók

Álmos-hegyi Pihenőerdő Tanösvény; Kőfejtő; Malom-völgy; Prédikáló-szék; Szánkópálya; Eplényi sípályák; Tobán-hegy; Tobán-szikla

Polgármesteri hivatal / Önkormányzat elérhetősége

Polgármesteri Hivatal

8413 Eplény Veszprémi utca 64.

Tel./Fax: +36 (88) 453135

E-mail: info@epleny.hu