Kata Borház

A Kata Borház Kapolcson, a Királykő lábánál található. Az épület műemlék, az 1800-as években cseh serfőző mesterek tevékenykedtek itt. A helyi fazekasok, serfőzők, gombkötők és tímárok már a Rákóczi szabadságharc idején híresek voltak, a jellegzetes molnár ipar mellett. 2001-ben az épületet felújították, és ekkor nyerte vissza régi formáját is. A házhoz 6000 négyzetméteres kert, egy vendégház és egy 30 méter hosszú borospince tartozik. A helyi legendák szerint a második világháború idején ebben a pincerendszerben rejtőzködött el Kapolcs férfi lakossága. A pince egyik részében található vinotékában a balatoni régió borászainak kiváló termékeit vásárolhatják meg.

Az ide látogatóknak egy-egy borvacsora alkalmával lehetőségük nyílik a balatoni borászokkal is megismerkedni. Megkóstolhatják a helyi alapanyagokból készült hidegtálakat (házi sajt, házi kenyér, mangalica sonka stb.) és egytál ételeket (levesek, pörköltek). Akik aktívan pihennének, komplex programcsomagot vehetnek igénybe előzetes egyeztetés alapján. Továbbá lehetőség van nagyobb összejövetelek, csapatépítő tréningek lebonyolítására is.

Ha Kapolcson tölt néhány napot, maradandó élménnyel lesz gazdagabb: egy ember- és természetközelibb életformának válik részesévé.


A szállás

A Kata Borházba betérőket az épület hangulatával harmonikus, igényesen berendezett és jól felszereltvendégház várja, két szobával, 4 fő részére. A háztól 500 méterre van még 4 különálló, szép, egyenként 2 fős apartman, így összesen kb. 12-15 fő szállásolható el kényelmesen.


Szolgáltatások, felszereltség

  • Konyha: főzőedények, evőeszközök, hűtő, főzőlap, mikrohullámú sütő
  • Étkező
  • Hálórész: 1 db franciaágy, 1 db kétszemélyes kihúzható kanapé, TV és DVD lejátszó
  • Tusoló és mosdókagyló (hajszárító), valamint WC
  • Szálló vendégeink ingyenesen DVD filmeket kölcsönözhetnek
  • Gyermek esetén járókát és fürdetőkádat is biztosítani tudunk


Áraink:

Előszezonban (április 1-május 31): 70 euro/apartman/éjszaka két fő részére
Főszezonban (június 1-augusztus 31): 77 euro/apartman/éjszaka két fő részére
Utószezonban (szeptember 1-november 1): 70 euro/apartman/éjszaka két fő részére

Az ár tartalmazza a reggelit!


Segítünk:

+36 20 323 0610

info@bakony-balaton.hu


Ajánlatkérés