Pálffy szőlőbirtok és pince

A Pálffy szőlészet és pincészet kincse az évszázados családi generációkon átívelő szakértelem, melynek köszönhetően a szőlőművelés és borkészítés tudománya itt apáról fiúra száll. Szőlőterületeik a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlő terem. A szigorú hajtásválogatásnak, később fürtválogatásnak köszönhetően a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben szüretelik.

Boraiknak jellegzetes ízt kölcsönöz a vulkánikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) és a magas sav- és ásványi anyag tartalom.

Célkitűzésük, hogy a Káli-medence borai, melyeket egykor az Árpád házi királyoknak szállítottak, újra a borkedvelők asztalára kerüljenek, ismertté és kedvelté váljanak.

A boron kívül készül itt mustméz, verjus, paprikakrém és szőlőlekvár, de az itt termet mandulát és diót se hagyjuk ki!

További információ:

Pálffy szőlőbirtok és pince
+36 30 927 5713

A pince honlapja