Kirándulás a Bakony erdeiben

Március elején, ahogy beköszönt a tavasz, az erdő mélyén ismételten kinyitja kapuit a Verga Zrt.

Károly-lak Turistaháza

Ismerd meg a környék természet alkotta látványosságait és élvezd a tavaszi felfrissülést. Turistaházunk a megszokott kényelemmel és nyugalommal, változatlan áron várja régi és új vendégeit egyaránt.


Javasolt úti célok:


- Burok- völgy (haladó túrázók számára)

A ház előtt elhaladó háromszögjelzésen a bekötőút irányába indulva egy kilométer múlva elérjük a piros jelzéssel ellátott Bükkös-árkot. A piros jelzést követve hosszasan barangolhatunk hazánk egyik vadregényes szurdokvölgyében a Burok-völgyben, mely később ismét becsatlakozik az Országos Kék Turistaútba.


- Tűzköves árok (kezdő túrázóknak, családoknak)

Turistaházunktól északi irányba a kék háromszögjelzésen indulva majd a piros keresztjelzésre áttérve könnyedén elérhetjük a Tűzköves-árokot, amely hazánk egyik, ha nem a legkorábban felismert ammonitesz- lelőhelyei közé tartozik. Azok számára, akik hosszabb távon terveznek túrát, az Országos Kék Turistaút a legjobb választás.


- Széchenyi Zsigmond kilátó (kerékpárosoknak, teljesítménytúrázóknak)

Széchényi Zsigmond előszeretettel vadászott a bakonyi erdőkben, hisz itt lőtte meg élete első szarvasbikáját. A Tés település mellett található 20 m magas kilátó erdei kerékpáros útvonalon vagy a háromszögjelzésen, majd a kék jelzésen haladva egyaránt elérhető azok számára, akik szeretik az egész napos túrázást. A kilátó a Károly-lak Turistaháztól kb. 10 km-re található.