Szerelem a Bakony és Balaton térségben

Mindenki máshogy fejezi ki a szerelmet, a szeretetet a másik felé. Van, aki egy szál virággal van, aki gyertyafényes vacsorával lepi meg kedvesét, de sokan tanácstalanul állnak a kérdés előtt. Ha valami újjal vagy különleges élménnyel lepnéd meg szeretteidet, akkor ajánlunk pár tippet a Valentin-napi hétvégére!

Ha csak egy kis együtt töltött időre vágysz, akkor a Balaton part mindig jó választás egy kis andalgásra, a balatonkenesei magaspartról pedig igazán szép a panoráma! A Hotel Marina-Portnál **** kimondott Valentin-napi csomagot is foglalhattok. Ha a parti séta után kicsit áthűltök a hidegben, a kenesei Katica Pékségben megmelengethetitek szívetek-lelketek egy kis süteménnyel és forró italokkal!

A királynék városában tényleg királyi párhoz méltó kényeztetésben lehet részetek, ha a Villa Medici**** vagy a Hotel Historia Malomkert****vagy a Hotel Betekints**** vagy a Gizella Hotel*** csomagajánlatai közül választotok. Veszprémben, a Szerelem-szigeten sétálva fedezhetitek fel a Várat egy másik szemszögből a Séd-patak mentén. Ha elfáradtatok, térjetek be a Fricskába, ahol a finom ételek és italok mellett szórakoztató irodalom és társasjátékok közt megbújva élvezhetitek tovább az együtt töltött időt. Ha elcsábulnátok egy kis édességre, ajánljuk figyelmetekbe a Mackó, Kokó és Schőnig Cukrászdák valamelyikét, ahol a biztosan megtaláljátok a kedvenc veszprémi sütiteket.

Ha valami extrémebb és különlegesebb Valentin-napi programra vágynátok, akkor több szempontból is jó próba lehet a cseszneki Via Ferrata vagy egy overálos barlangkutató expedíció a Szentgáli-kőlikban. Ha a természethez is közelebb szeretnétek kerülni együtt, akkor ajánlunk egy bakonyi túrát, ahol finom bakonyi étkek mellett fedezhetitek fel a téli Bakony szépségét. Ha viszont csak egy meleg szobából élveznétek a bakonyi erdők látványát, a Hotel Forest Hillsnél és a Szépalma Hotelnél foglalhatjátok le a legjobb ajánlatokat erre a hétvégére.

A Tapolcai-tavasbarlangban meghitten csónakázva ismerkedhettek kicsit a geológiával, a látogatóközpontban pedig játékosan fedezhetitek fel a térség geológiai történelmét. Ezt még a gyerekek is biztosan élveznék!

Ha a borok szerelmesei is vagytok, a Somló-hegyen megannyi remek pince finom nedűi közül válogathattok!