Kalandozz ősszel is a térségben

Szelíd őszi napsugarak melengetik bőrünket, a lankákon dundi szőlőszemek mosolyognak ránk, az erdők a festők palettájának ezernyi színébe öltöztek, elkezdődött az ősz színpompás tánca. Keljünk útra, és látogassunk el a térségbe.

Az ősz a gasztronómia szerelmeseinek kedvez. A veszprémi VI. Bakony Expón a helyi termékek ízeivel ismerkedhetünk, a X. Tapolcai Pisztráng és Borfesztiválon roppanós pisztrángot falatozhatunk, míg a IV. Somlói Juhfark Ünnepen a Somló-hegy egyik legjellegzetesebb borát kóstolhatjuk meg.

Akik szeretnek tököt faragni azoknak ajánljuk Bakonybélt, ahol tökfaragás rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást.

Az őszi erdőkben színpompás falevelek és az avaron átfutó mókusok varázsolják el a természet szerelmeseit, a kilátókról pedig egészen más perspektívából gyönyörködhetünk az őszi erdők csodáiban.

A fáradt őszi napokat itt kalandos élményekkel tölthetjük meg. A Sobri Jóska Kalandpark még javában nyitva tart és itt a kaland garantált. A lovaglás és a túrázás szerelmesei a bakonyi erdőben, arborétumokban kalandozva élhetik át az élményeket, míg a kultúra szerelmesei elmélyülhetnek a történelmi városokban és a térség látnivalóiban.

Fedezzünk fel meseszép tájakat, élvezzük a helyi ízvilágot, és barangoljunk a természetben!