Gasztro túra – nem csak ínyenceknek

Hallottál már Tekeres völgyről, ahol a legfinomabb sajtok és tejtermékek készülnek. Ha szereted a különleges sajtokat és nem vagy allergiás a tejre, akkor ezt a családi birtokon neked ajánljuk, ahol igazi falusi élményben lehet részed.

A sajtkóstoló során házi készítésű sajtokat kóstolhatunk meg, majd bepillantást nyerhetünk egy birtok életébe és megnézhetjük azt is hogyan készül a sajt a sajtműhelyben. Továbbá a pincébe is lemehetsz, ahol az érlelés történik.

Ugye milyen jól hangzik?

A sör szerelmese vagy? Szereted a különlegességeket? Akkor neked Zircen a helyed! A Zirci Apátsági Manufaktúrában 6 fajta sört készítenek – nos nem az apátok, de az ő hitvallásuk lapján.

Érdemes kipróbálni akár a pils, belga, búza, piperitum mobile, apátok kedvence vagy a levendulás sört is. Az üzem nem látogatható, de a környékbeli vendéglátóhelyek finom ételeivel párosítva igazi kulináris élményben lehet részed.

A tradicionális ízek szerelmeseinek egy kis falut ajánlunk, Halimbát. A Halimbai langalló a környéken igazi élménynek számít. Tudtátok, hogy a langallót más nevén a kenyérlángost nagyanyáink a kenyérsütésből megmaradt tésztából készítették. A kemencében sült étel kimondottan laktató és a helyi szalonna és tejföl kimondottan íz orgiát okoz a szájban.

Nem érdemes kihagyni!

A Káli-medencében található egy csendes kis hely, ahol az egész falu, azért dolgozik, hogy minden vendég és vendéglátó otthon érezze magát. Legyen tél vagy nyár, itt mindig nyitva el egy étterem, ahol helyi alapanyagokból készült ételeket fogyaszthatunk vagy egy boros pince, ahol a borászok legfinomabb nedűit kóstolhatjuk.

Ezt a helyet neked találtuk ki!