Fedezd fel Te is a Győr-Veszprém vasútvonal szépségeit!

Az Észak-Dunántúlon, a Bakonyban található hazánk egyik legbámulatosabb vasútvonala.

A Győrt és Veszprémet összekötő vasútvonal egyik legfőbb erőssége, hogy az elzárt bakonyi településeket bekapcsolja az ország vérkeringése, de több évtizedre megoldotta a Bakonyban bányászott bauxit, szén és mangánérc elszállításának gondját is a feldolgozó helyekre.

A cuha-völgyi szakasz a közelmúltban az ország egyik turisztikai célpontja lett, nem is véletlenül: műszakilag egyedülálló Magyarországon a Porva-Csesznek és Vinye közti impozáns szakasz, ahol három alagúton és két völgyhídon halad keresztül. Az egyik viadukt felett található az 1896-os vasútépítési emlékmű, valamint ezen a vonalon található az egyetlen omlásvédővel ellátott alagút.

Manapság Bakonyvasútként ismert szakasz az ország legmeredekebb vasútvonala is, hiszem 20 ezrelékes emelkedőkkel is rendelkezik.

Számos óvoda, iskola kirándulásait, környezetvédő gyerektáborait a Bakonyba, a Cuha-völgybe szervezi, mely a környezetbarát vasúttal a környezeti nevelés, a szakmai terepmunka célja.

Amennyiben még nem volt alkalmunk megszemlélni a Bakony szépségét a vasútvonalon haladva, mindenképpen kerítsünk rá alkalmat utazásunk alkalmával, hiszen egyedülálló szépségű tájakat láthatunk, a téli Bakony pedig ebben az időszakban különösen csodás látványt tár elénk!

További érdekességek a vasútvonalról ITT olvashatók.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2019/...