Értékek háza és nemes ízek kemencés udvara

A kiállításon két szoba, konyha, valamint kézimunkák, mesterségek tárgyai, régi használati tárgyak, bútorok, mezőgazdasági szerszámok, eszközök láthatók. Az egész ház atmoszférája igyekszik visszatükrözni a régi kor hangulatát és annak varázsát, amely napjainkban talán a legfontosabb, hogy a fiatalok betekintést nyerhessenek a régi kor életébe.

A helytörténeti gyűjteményben látható tárgyi emlékeket a település lakói ajándékozták az önkormányzat részére, azzal a céllal, hogy méltón képviseltessék a múlt emlékeit a jövő számára.

Az épület másik termében a szintén nagy fontossággal bíró, régi képkiállítás tekinthető meg, amelyek a gyűjteményhez hasonlóan a lakosok felajánlásának köszönhetően valósult meg. A képek önmagukért beszélnek, hiszen azon túl, hogy nagyon sok életkép és család élete megmutatkozik a fotókon, még a régi hagyományokat tükröző munkálatok is megfigyelhetőek.

A terem előcsarnokában a régi tárgyakon kívül még a Nemesvámosi Értéktárban szereplő, szám szerint 16 érték is helyet kapott kép formátumban, amelyekre igazán büszke a település.

Nyitva tartás: időpont egyeztetés alapján

Cím: Nemesvámos, Kossuth Lajos utca 35. (posta mellett)

Bejelentkezni a 20 952 6915-ös telefonszámon lehet.