Bakancsos túrák Zircen

A Zirc Városi Önkormányzat szombatonként 09.00 órától bakancsos túrákat szervez.

A garantált bakancsos túrák keretében tapasztalt szakvezető mutatja be Zirc közeli természeti környezetét az érdeklődők számára 2,5-3 órás időtartamban.

09:00 órakor a „0” km-es bakancstól (Rákóczi tér) induló túrák az alábbi útvonalon haladnak:

Rákóczi tér „0” km – Alkotmány utca–szennyvíztisztító telep - Kardosrét - Cuha-patak - Cuha-völgy - Rókalyukas-árok - Molnárkút-árok – Pintér-árok - Kardosréti temető - Nagy István utca - Erdőalja utca - erdei ösvény - Pintér-hegy (játszótér) – Deák Ferenc utca - Rákóczi tér.

Az útvonal hossza 8 km.

A túrán sok információt kapnak vendégeink a szakképzett túravezetőtől az erdőről, a rétekről, a szántókról és a legelőkről, a biológiai szennyvíztisztításról, a karsztvízkútról, az Északi-Bakony vízrajzáról, a lösz keletkezéséről, az erdőgazdálkodásról, a telepített fenyőerdőkről, a bükkösökről és gyertyános tölgyesekről, a növény és állatvilág érdekesebb területi képviselőiről, régi erdei használatokról (mészégetés, faszén, hamuzsír), a természeti helyek elnevezésének eredetéről. A kalandos ismeretterjesztő túra során lehetőség nyílik a róka és borzkotorék megismerésére, a 2 faj életmódjának tanulmányozására is.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Szervező: Zirc Városi Önkormányzat (turizmus@zirc.hu, facebook.com/ZIRC-Turizmus)