Zirc ingyenes bakancsos túrái a zirci szálláshelyen megszálló vendégeknek és a helyi lakosoknak

2018.10.20-27

A Zirc Városi Önkormányzat 2018. október 20-án és 27-én szombaton 09:00 órától bakancsos túrát szervez.

A garantált bakancsos túra keretében Lakner Gergő vadgazda mutatja be a Zirc közeli természeti környezetet az érdeklődők számára 2,5-3 órás időtartamban.

09:00 órakor a „0” km-es bakancstól (Rákóczi tér) induló túrák az alábbi útvonalon haladnak:

Rákóczi tér „0” km – Alkotmány utca–szennyvíztisztító telep - Kardosrét - Cuha-patak - Cuha-völgy - Rókalyukas-árok - Molnárkút-árok – Pintér-árok - Kardosréti temető - Nagy István utca - Erdőalja utca - erdei ösvény - Pintér-hegy (játszótér) – Deák Ferenc utca - Rákóczi tér.

Az útvonal hossza 8 km.

A túrán sok információt kapnak vendégeink a szakképzett túravezetőtől a természetes és az ember által létrehozott mesterséges életközösségekről, a víznyerés és víztisztítás völgyben látható műszaki létesítményeiről, az Északi -Bakony vízrajzáról, a lösz keletkezéséről, az erdőgazdálkodásról, a telepített fenyőerdőkről, a bükkösökről és gyertyános tölgyesekről, a növény és állatvilág érdekesebb területi képviselőiről, régi erdei használatokról (mészégetés, faszén, hamuzsír), a földrajzi nevek eredetéről. A kalandos ismeretterjesztő túra során lehetőség nyílik egy lakott borzkotorék megtekintésére, amely közben a kotoréklakó két faj (róka, borz) életmódjának hasonlóságával és különbözőségével is megismerkedhetnek vendégeink.

A vidéki szálláshelyek vendégei, a nem zirci lakosok és az átutazó turisták részvételi díj megfizetésével vehetnek részt a programon, amelyet indulás előtt kell kifizetni.

Felnőtteknek: 1 000 Ft /fő, gyerekeknek 10 éves kortól 500 Ft /fő (10 év alatt ingyenes)

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Szervező: Zirc Városi Önkormányzat ( turizmus@zirc.hu, facebook.com/ZIRC-Turizmus )

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A program időjárásfüggő, rossz idő esetén elmarad. A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a program során a szervező által készült fényképek, videók a későbbiekben marketing célokra felhasználhatóak.