Veszprém Geopolisz - Óvóhely bejárással

2020.12.05. 13:00

Kétórás időutazásra invitálnak minden geo-rajongót egy kényelmes városi séta keretében a Vár- és a Benedek-hegy környékére, a Bakony–Balaton UNESCO Geopark „fővárosába”!
Az út a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet: az egykori Tethys-tenger hullámverését követve felidézésre kerül a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződése az ősi tengeraljzaton. A résztvevők meghallgatják, hogy mit mesél az épített környezet, majd az ősmaradványok szerelmesei szemügyre vehetik a lakatgyűjtemény melletti ammoniteszeket a csiszolt burkolatban. A geológiai emlékek mellett szó esik a legfontosabb kultúrtörténeti helyszínekről és eseményekről is, miközben elhaladnak a három egykor duruzsoló malom mellett, s bejárják a Benedek-hegy gyomrába vájt légoltalmi óvóhelyet.
A séta után biztosan más szemmel tekintesz majd a városra, a Sédre, a Benedek-hegyre, de még egy szimpla kőkerítésre is.

Találkozási hely: Kutas tér (Veszprém, Pajta utca 7. előtti szökőkút)

Útvonal: Kutas tér – Úrkúti malom – Benedek-hegy – Tobak utca – Óvóhely – Ring malom – Margit tér – Margit romok – Kollégium utca – Frick malom – Fricska

Séta hossza: 1,5 km

Séta időtartama: 2 óra

Részvételi díj: 2500,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves kor 2000,-Ft, a helyszínen készpénzben vagy kártyával fizetendő.

Jelentkezz az alábbi űrlap kitöltésével: http://bit.ly/2T0Gq77

Helyszín: Veszprém