Veszprém Geopolisz – óvóhely bejárással

2020. március 1.

Tarts velünk és ismerd meg a Benedek-hegyet kívülről, belülről!

Találkozási hely: Kutas tér (Veszprém, Pajta utca 7. előtti szökőkút; GPS 47.0974223, 17.9052533)
Útvonal: Kutas tér – Úrkúti malom – Benedek-hegy – Óvóhely – Margit tér – Margit romok – Frick malom – Fricska

Séta hossza: 1,5 km
Séta időtartama: 1,5-2 óra
Részvételi díj: 2500,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves kor 2000,-Ft, a helyszínen készpénzben vagy kártyával fizetendő.

Kérjük, jelentkezz az info@turajo.hu e-mail címen vagy az alábbi űrlap kitöltésével: http://bit.ly/2T0Gq77


Ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!

Kétórás időutazásra invitálunk minden geo-rajongót egy kényelmes városi séta keretében a Vár- és a Benedek-hegy környékére, a Bakony–Balaton UNESCO Geopark „fővárosába”!

Utunk a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet: az egykori Tethys-tenger hullámverését követve felidézzük a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton. Meghallgatjuk, hogy mit mesél nekünk az épített környezet, majd az ősmaradványok szerelmeseinek is kedveskedünk: a lakatgyűjtemény mellett ammoniteszeket veszünk szemügyre a csiszolt burkolatban. A geológiai emlékek mellett szó esik a legfontosabb kultúrtörténeti helyszínekről és eseményekről is, miközben elhaladunk a három egykor duruzsoló malom mellett, s bejárjuk a Benedek-hegy gyomrába vájt légoltalmi óvóhelyet. A séta után biztosan más szemmel tekintesz majd a városra, a Sédre, a Benedek-hegyre, de még egy szimpla kőkerítésre is.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/834017947072760/

Helyszín: Veszprém