Vakációzzunk a múzeumokkal!

2020.július 28. 8.00 - augusztus 6. 8.00

A JÁTÉKOS FELADATOK 2020. JÚLIUS 28-TÓL ÉRHETŐEK EL A www.mozaikmuzeumtura.hu OLDALON ÉS A KÖZÖSSÉGI MÉDIA FELÜLETEN.

A Vakációzzunk a múzeumokkal! című virtuális múzeumpedagógiai roadshow ezúttal a belföldi nagy tavaink mentén kalauzolja el a gyerekeket. Játékos feladatokon, érdekes ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális sétákon keresztül mutatjuk be négy nagy tavunk történelmét, élővilágát, elsősorban az általános iskolás gyerekek és családjaik számára.

Irány a nyár, irány a csobbanás és a nagy tavaink melletti izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítóhelyek! Játék és tanulás egyszerre!

A virtuális túrával emellett az itthon nyaralóknak is kívánunk programlehetőségeket adni, ha a nagy tavaink mellett nyaralnak látogassák meg ezeket a nagyszerű kulturális helyszíneket.

A játékos feladatok 2020. július 28-tól érhetőek el a www.mozaikmuzeumtura.hu oldalon és a közösségi média felületen.

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet www.oroksegintezet.hu és a Felelős Szülők Iskolája – www.felelosszulokiskolaja.hu - által közös szervezésben megvalósuló Vakációzzunk a múzeumokkal! című kampány célja a belföldi kulturális turizmus támogatása, a múzeumok népszerűsítése, játékos oktatás. A Mozaik Múzeumtúra www.mozaikmuzeumtura.hu – DEMÓ (Digitális Edukációs Múzeumi Órák) programja már többször sikert aratott az otthonoktatás idején is. Több tízezer gyermek és több száz pedagógus számára tudtunk a Múzeumok Világnapja és Nemzeti Összetartozás Napja kapcsán izgalmas feladatokat adni a virtuális térben. A közkedvelt oktatási forma ezúttal a vakációra ad jó programtippeket és feladatokat, melyekkel a látottak, tanultak könnyen feldolgozhatóak.

A virtuális roadshow ingyenes, családok, iskolás csoportok, sőt osztályok is használhatják.
Lehetőség van arra, hogy csak 1-1 tóval, annak múzeumi játékaival ismerkedjenek meg a gyerekek, de akár mind a négy tavat is „körbejárhatják” a virtuális feladatok, kisfilmek segítségével. Nincs külön korosztályi besorolás, de nyilván a feladatok nehézsége eltérő, inkább az érdekességekre, játékosságra törekedtünk.

Csatlakozzatok önálló eseményeinkhez is 4 nagy tavunk körül!

Vakációzzunk a múzeumokkal! Virtuális Roadshow - Balaton

ttps://www.facebook.com/events/327357704950893/