Túrajó Veszprém másképp séta: Művészek, kereskedők, rabbik és mártírok

2020.12.13.13:00-15:00

Miközben bejárják a Buhim-völgy, a Cserhát és a Vásárállás ikonikus helyszíneit, megelevenedik Önök előtt a nem is olyan távoli múlt. A séta a Szabadság térről indul és az izraelita temetőben és ravatalozóban zárul.

A veszprémi zsidóság múltját felelevenítő sétán a temetőbe és a ravatalozóba is ellátogatnak, ezért fontos tisztában lenni a következő öltözködési és viselkedési szabályokkal:

  • Férfi nem léphet be a temetőbe és a ravatalozóba fejfedő nélkül. Erre a célra bármilyen kalap vagy sapka megfelel. Kérik a séta résztvevőit, hogy hozzanak magukkal fejfedőt!
  • Hölgyek semmiképpen ne viseljenek merészen kivágott ruhát, miniszoknyát vagy rövidnadrágot! Általános szabályként a hölgyeknek a szerény, visszafogott öltözet ajánlott.
  • A temető sírkövei régiek, a legkisebb mozgatásra, érintésre is megmozdulhatnak, leborulhatnak, elcsúszhatnak. Mindenkit arra kérnek, hogy kövesse a sétavezetőt és ne tartózkodjon a sírkövek közvetlen közelében!
  • A temetőben és a ravatalozóban személyiségi jogokra való tekintettel fényképezni tilos!

Útvonal: Szabadság tér – Thököly Imre utca – Szabadság tér – Kossuth utca – Brusznyai Árpád út – Mártírok útja – Izraelita temető és ravatalozó
Útvonal hossza: 2 km
Séta időtartama: 2 óra

Részvételei díj: 2500,-Ft (a helyszínen kártyával fizetendő)

A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

Jelentkezés: az alábbi űrlap kitltésével https://turajo.hu/muveszek-rabbik-kereskedok-es-martirok/

Helyszín: Találkozási hely: pad a Szabadság téren (a “körforgalomnál”, a közjegyzői iroda előtt)