Történelmi lovasjátékok Sümegen

szerdai és szombati napokon 15:30-tól

A bemutató 15.30 órakor kezdődik.

  • 16.40-17.40 fakultatív programlehetőségek (az I. Történelmi Élménypark, valamint a Várkapitány Kocsimúzeumának és fegyvergyűjteményének megtekintése)
  • 17.40: gyülekező a Várcsárda teraszán
  • 18.00: középkori lakoma
  • A műsor megtekintése valamint az azt követő középkori lakomán való részvétel feltétele a hatályban lévő kormányrendelet szerint a védettségi igazolvány megléte! Köszönjük megértésüket!
  • A középkori lakoma a Nagy Lovagteremben, vagy Várcsárdában kerül megrendezésre.

A program ára: Felnőttek részére: 3 000 Ft/fő, Gyermekek részére: 1 500 Ft/fő

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

Bővebb információ: https://sumegvar.hu/tortenelmi-lovasjatekok

Helyszín: Sümeg - Vár tövében található Lovagi Arénában