Szalag- és kártyaszövés tanfolyam kezdőknek Zircen

2020. március 3.

A kurzus alatt a kártyaszövés különleges technikáját tanulhatja meg minden kedves érdeklődő.
A kártyaszövés technikája bár különleges, de igen egyszerű. A táblák lyukaiba befűzzük a különböző színű láncfonalakat. Nagyon szép, és különleges minták alakíthatók ki kártyaszövéssel. A szalag szélessége a láncfonalak vastagságától, valamint a kézben tartható és a tengelyük körül forgatható táblák számától függ.
A legkisebb szövőeszköz, a szádfa. Működése egyszerű, a befűzés adja a mintázás lehetőségét. Magyar paraszti hagyományban ép úgy megtalálható, mint a finn, ész díszes, szedettes szalagjaik közt.

A tanfolyamokat kezdőknek újrakezdőknek és tudásukat bővíteni vágyóknak is ajánljuk. A kis létszámú csoportok lehetővé teszik, hogy a megfelelő szakmai segítség mellett, mindenki a saját tempójában haladhasson.

Oktató : B. Dobos Teréz, szövőmester
A tanfolyam 15 órás (5 alkalmas), mely heti rendszerességgel kerül megrendezésre, alkalmanként 3 órában.

Ára: 16.500 Ft, mely tartalmazza az alapanyag és az oktatás díját, az eszközök használatát, és a műhelyfenntartás költségeit.

A tanfolyamra való jelentkezés a részvételi díj felének vagy a teljes összegnek befizetésével válik véglegessé. Kérjük ezt- amennyiben lehetséges - a helyszínen a tanfolyam kezdete előtt befizetni. (Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, Zirc Rákóczi tér 10.).
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.
Jelentkezni a múzeum elérhetőségein lehetséges

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1028335777533336/

Helyszín: Zirc, Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház