Somlói Juhfark Ünnep

2020. október 17.

Október 17-én ötödik alkalommal rendezzük meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. A borok készítői kínálnak, válaszolnak a kérdésekre, és a legsomlóibb borokkal együtt élvezhető a hegy összetéveszthetetlen varázsa is. A nagy sétálókóstolót kiegészítő programok és workshopok teszik még különlegesebbé. És idén az Ünnep már három napon át tart: a Tornai Pincészetben október 16-tól 18-ig, péntektől vasárnapig dűlő és pincetúrával, borkóstolókkal, borvacsorával várjuk.

A somlói Juhfark a fajta és a termőhely tökéletes találkozása. A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a Juhfark tudja legszebben megmutatni. És fordítva: a Juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor.
Egyedi talaja és klímája, no meg kiemelkedő borai miatt a Somlót mára az egész világon jegyzik, és hírnévben is kezd felzárkózni a legnagyobbak mellé. A komoly potenciállal rendelkező, nagy fehérborokban a Somló a legkiválóbbak vetélytársa. De mivel a világ a gyümölcsös, könnyebben fogyasztható borok irányába megy, a sokéves érlelést igénylő, inkább alkalomra szánt borok mellett nagyon sok olyan tételt is készítenek a somlói borászok, amelyek könnyedségükkel hódítanak. Ezek gyümölcsösek, jobban ihatók, de így is meg tudják mutatni az egyedi, ásványos terroirt, ami a somlói borokat figyelemreméltóvá teszi világviszonylatban is.

Az igényes borfogyasztó ma mindenhol a limitált és máshol nem reprodukálható borokat keresi. Tehát a világot az érdekli belőlünk, amiben különlegesek és egyediek vagyunk: azok a hazai fajtákból készült borok, amelyek jól megmutatják az itteni terroirt, és sehol máshol nem reprodukálhatóak. A vulkanikus borvidékek közt is egyedülálló ízvilágot produkáló Somló mindent tud, ami a nemzetközi sikerhez kell. A Juhfark Ünnepen a legnagyobb változatosságban ismerhető meg a fajta borainak sokféle stílusa.


Program, jegyek itt.

Helyszín: Tornai Pincészet, Somló