A Petőfi Színház júniusi előadások

Június 02. 19:00 - Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért

Shakespeare komédiája a Szicíliai Messinában játszódik, ahol Hero és Claudio, valamint Beatrice és Benedek küzd meg egymás szerelméért, hogy a heves, szenvedélyes fordulatok után végre révbe érjenek, és boldogan civódjanak majd az örökkévalóságig. A szerelmi történet Shakespeare érett vígjátékai közé tartozik. A Férfiak és férfiak között dúló háborúkat felváltják a férfiak és nők közötti csaták.

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Június 03. 19:00 - Háború vagy béke Veszprémben?

Háboró vagy béke Veszprémben?

A színmű két főszereplője: dr. Komjáthy László, a város legtovább hivatalban lévő polgármestere (1911-1929) és dr. Hajós Zoltán ügyvéd, a Tanácsköztársaság veszprémi igazságügyi népbiztosa. Kettejük párharcából bontakozik a ki a korszak történelmi panorámája és meghatározó történés-sorozata: a józan ész és a fanatizmus drámája.

A darab, számos korabeli dokumentum felhasználásával, megtörtént eseményeken alapszik. Források közül a legjelentősebbek: Gutheil Jenő A kommunisták uralma Veszprémben és Mihályfi József: A túszság könyve, továbbá dr. Földesi Ferenc Komjáthy Lászlóról írt magvas tanulmánya.

Arra törekedtem, hogy a négy szereplőre írt darab – kvartett – méltó módon őrizze meg a korabeli veszprémiek áldozatos küzdelmeinek emlékét.

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín (Veszprém, Iskola u.)

Június 15. 19:00 - A király beszéde

A király beszéde

2011-ben A király beszéde elnyerte a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. 1936-ot írunk. V. György fia, György pszichés dadogása miatt alkalmatlan arra, hogy tömegek előtt szerepeljen, és retteg is a megszólalástól. Holott erre nagyon nagy szüksége lenne egész Angliának, hiszen Európát egy ördögi szónok viszi a teljes őrületbe: Adolf Hitler. Egy zseniális beszédterapeuta és egy fantasztikus ember, Lionel Logue segít a királyi család tagjának, hogy ember legyen. Hogy király legyen.

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

További információk a Petőfi Színház weboldalán