A Petőfi Színház februári előadásai

Isten pénze

A Charles Dickens Karácsonyi ének címû klasszikus kisregényébõl írt magyar zenés mû a legtöbbet játszott musicalek egyike. Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi szentestéire invitálja. Emlékeiben kalandozva eszmél arra, mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, melyért lelkesedni tudott. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé válhatunk. Legendás karácsonyi történet, melyet mindenki ismer. Valódi mese, nemcsak fiataloknak.

Az előadás időpontjai:
2018.02.01. 19:00
2018.02.02. 19:00
2018.02.14. 15:00
2018.02.16. 19:00
2018.02.18. 18:00

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Február 3. 19:00 óra - Csak egy tánc volt

Csak egy tánc volt

Slágerek. Fantasztikus előadók. A Stúdió 11… Izgalom. És egy ország esténként a képernyők előtt. Ez volt a táncdalfesztiválok felejthetetlen korszaka. Sikerek, szerelmek, dalok..zenekar..zenészek..slágerek… És akik visszarepítik önöket a 60-as, 70-es évekbe: Váradi Eszter Sára, Keller János, Halas Adelaida, Szeles József. Sztárvendégként pedig olyasvalakit köszönthetünk, akit szintén a korszak legünnepeltebb énekeseként ismerhettek meg, és aki kivételes hangjának és lenyűgöző személyiségének köszönhetően máig a közönség egyik legnagyobb kedvence: Koós János. Ám ő sem érkezik partner nélkül, vele tart egy csodás énekesnő, aki nem más, mint felesége, Dékány Sarolta, aki szintén meghatározó alakja volt a táncdalfesztiváloknak…

Csak egy tánc volt…, Karolina..., Hol jár az eszem…, Kislány a zongoránál…és számos ismert dal csendül fel egy kiváló zenekar kíséretében a Veszprémi Petőfi Színház színpadán.

A 12 fős Fesztivál zenekart Ruff Tamás vezényli.

Farsangi időszakban, farsangi hangulatban…

Az előadás szünetében finom farsangi fánk és izgalmas koktél vár mindenkit!

Ha szeretne egy önfeledt estét, tartson velünk!

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Február 3. 19:00 óra - Az elűzött álom

Az elűzött álom

A Vígszínház művészének 1985-től napjainkig öt verseskötete jelent meg. Mint írja: „Életünk tele van olyan jelenségekkel, mellyekkel nap mint nap találkozunk, de fura módon mégsem tudatosulnak bennünk. A költészet talán éppen erre ad alkalmat.”

A versek között vallomások hangzanak el a gyerekkorról, a mesterekről, a színészi és a magánélet néhány meghatározó pillanatáról…

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín (8200 Veszprém, Iskola u. 2.)

Kurázsi mama és gyermekei

Kurázsi mama és gyermekei

Feltették a kérdést „Mit szeretnél?” Ilyen messzeségből, hisz csaknem egy év múlva kerül színpadra az előadás, mindig nehéz a válaszadás… De talán, ha úgy tennénk fel a kérdést „miért szeretnéd ezt a darabot megrendezni?? Mert félek… s egyre inkább félek. A háborútól, egy „harmincéves vallásháborútól”. És nem a vallás szó a félelem oka. Hisz azt a történészek megmagyarázzák majd, persze ha lesznek történészek … Félek saját magamtól, a generációmtól. A Kurázsi mamáktól, a katonáktól, s mindattól amit tudunk a háborúkról. Ahogy a darabban, az életben is pontosan így történik: MINDIG A GYEREKEINK HALNAK MEG. Igen, mi 60-70-80 évesek kitaláljuk, hogy miért és kivel kell háborúzni, s egymás gyerekeit feláldozzuk. Mint ahogy Kurázsi gyermekeit is föláldozzák, mindegyiket valamilyen másik igazság miatt. Hisz igazság is sokféle van? Az Isten adott életet mindannyiunknak, mert az a legnagyobb ajándék, amit kaphatunk. Az élet. Felelősséggel tartozunk érte… Van két generáció a darabban: Az egyik, Kurázsi és a többiek, és a másik gyermekei/nk/… Ebben az „új harmincéves háborúban”, egy eklektikus jelmez, díszlet és zenei világban ÉL! ÉS HAL MEG egy generáció, A GYEREKEINK…! Gondolom én most, Funtek Frigyes.

Az előadás időpontjai:
2018.02.09. 19:00
2018.02.10. 19:00
2018.02.11. 17:00
2018.02.15. 17:00
2018.02.19. 19:00
2018.02.24. 19:00
2018.02.26. 17:00
2018.02.27. 19:00
2018.02.28. 19:00

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Holt költők társasága

Holt költők társasága

Carpe diem! – ragadd meg a napot… az élet elröpül! Ifjú lelkeket lángra lobbantó, különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: az életük maga a költészet, mely életre szóló szerelmet, de nagy tragédiákat is szülhet… A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme. A realista és a romantikus filozófia nagy összecsapása ez… életünk örök kérdéseire keresi a választ…

Az előadás időpontjai:
2018.02.12. 15:00
2018.02.23. 20:00

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Jövőre veled, ugyanitt

Jövőre veled, ugyanitt

Doris 24 éves, boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oakland-ből. George 27 éves, nős könyvelő, New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, ahova Doris egy vallási közösséggel, míg George egy üzleti partnerével érkezik. Találkozásuk másnapján pedig arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Mindkettejükkel először fordult ez elő, ám ettől a pillanattól fogva nem utoljára. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt, s azután mindketten mennek a dolgukra. De vajon meddig mehet ez így?

Az előadás időpontjai:
2018.02.14. 20:00
2018.02.28. 19:00

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín (8200 Veszprém, Iskola u. 2.)

Rigócsőr királyfi

Rigócsőr királyfi

Kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikőjükben csak kivetnivalót talál. Egyiküket, a szomszédos királyság ifjú uralkodóját, még gúnynévvel is felékesíti. Rigócsőrnek nevezi el. Az ifjú király beleszeret a fennhéjázó királykisasszonyba és elhatározza, hogy másnap álruhában – koldusként – újra szerencsét próbál.

Eközben az öreg király megunva lánya méltatlan viselkedését, úgy rendelkezik, hogy az első férfiemberhez hozzáadja, aki a palotába bebocsátást kér. Ki más is lehetne, aki bezörget a kapun, mint a koldusruhát öltött Rigócsőr király.

A királylány a koldus feleségeként kezd új életet. Megtanulja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.

Az előadás időpontjai:
2018.02.19. 10:00
2018.02.22. 10:00
2018.02.27. 10:00

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Február 21. 15:00 - Hamupipőke

Hamupipőke

Hamupipőke meséje a nagy klasszikusok közé tartozik, amelyben megtörténik a csoda, és a főhős a reménytelen körülmények ellenére mégis meglelheti a boldogságot. A Charles Perrault írása alapján készült, minden percében lebilincselő mesejátékot a Noir Színház mutatta be a Duna Palotában, most pedig a veszprémi gyerekközönséget is elvarázsolja majd. Már öt éves kortól ajánljuk, de az egyfelvonásos 65 perces produkció a család felnőtt tagjainak is kellemes kikapcsolódást ígér. Aki megnézi az előadást, nagyon erős vizuális élménnyel gazdagodik. A látványos díszletek, színpompás jelmezek, a varázsütésre megváltozó helyszínek a gyerekekéhez nagyon közel álló mesevilágot teremtenek a színpadon.

Charles Perrault meséje alapján a szövegkönyvet írta és színpadra alkalmazta: Iványi Árpád

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház

Szerettem őt

Szerettem őt

Egy elhagyott meny és egy – a feleségét megcsaló, de soha el nem hagyó - após felkavaró története a darab, amely briliáns és életszerű dialógusok, viták, kitárulkozások, emlékek, párhuzamos történetek füzére.

„Mindig is voltak férfiak, akik csalják a feleségüket. Mennyire banális az egész történet. Hogy ez mindig így van. Hogy az vezeti őket, ami a gatyájukban van. Végül is csak szemet kell hunyni és magától elmúlik az egész. Tudomásul kell venni és kész. Kész, megvan. Túl vagyunk rajta... igaz? Ezt gondolja. Mindnyájan ezt gondoljuk.” – mondja dühösen, kétségbeesetten, vádlón a történet hősnője. Ilyen egyszerű lenne? Ez lenne a megfejtése magánéletünk oly gyakori válságainak?

Az előadás időpontjai:
2018.02.25. 19:00
2018.02.26. 19:00

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín (8200 Veszprém, Iskola u. 2.)

További információk a Petőfi Színház weboldalán