A Veszprémi Petőfi Színház decemberi előadásai

Gyurkovics Tibor: NAGYVIZIT - tragikomédia

Gyurkovics Tibor: NAGYVIZIT - tragikomédia

Gyurkovics Tibor 1972-ben írt, fekete humorú sikerdarabja, a Nagyvizit egy kórház sebészetének négyágyas kórtermében játszódik, ahol ki-ki vérmérsékletétől és lelkiállapotától függően viseli el azt, amit a sors és a kórházi személyzet kiosztott rá...
Lehet-e, szabad-e humor nélkül élni? Talán a legkétségbeesettebb, legszívszorítóbb pillanatokban van leginkább szükségünk öniróniára… Arra, hogy magunkat képesek legyünk egy kicsit kívülről szemlélni. Az élet szeretete, az élet igenlése, az élni akarás a legnagyobb kihívások idején a legerősebb.

Az előadás időpontjai:
2019.12.01. 18:00 Déryné bérlet

2019.12.06. 19:00 Csokonai bérlet


Helyszín: Nagyszínház

Carly Wijs: MI ÉS ŐK - dráma

Carly Wijs: MI ÉS ŐK - dráma

Egy kisfiú és egy kislány. Az iskola első napja. Harmincöt terrorista.
 Ezerkétszáz túsz, ebből hétszázhetvenhét tanuló. Carly Wijs 2014-es drámája, a 2000-es évek egyik legmegrázóbb eseményét, a beszláni túszdrámát mutatja be két gyermek szemén keresztül, azt, hogy ők miként élték meg a látottakat, tapasztaltakat…

Az előadás a Szentendrei Teátrum és a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.


A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Az előadás időpontjai:
2019.12.06. 19:00 3. bérlet
2019.12.10. 19:00 6. bérlet

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín

Rob Becker: CAVEMAN – AZ ŐSEMBER – stand-up comedy

Rob Becker: CAVEMAN – AZ ŐSEMBER

Kálloy Molnár Péter 30 szerepben. Ellenállhatatlan komédia a férfi és a nő különbözőségéről. Közreműködik a teljes utca: a feleség, a férj, a barátnő, a barátnő barátnője, a horgász válogatott, a magyar plázacicák baráti köre, a szerető - jelölt a szerelő - jelölt. A házastársak közül ki viszi ki a szemetet? Ki viszi ki a cuccait az utcára? És a másik cuccait? Mért hideg a hölgyek lába? Az uraknak fontosabb a Barcelona, mint a Reál Madrid? Családon belüli tér, erő. Szakkommentátor Kálloy Molnár Péter

Az előadás időpontjai:

2019.12.07. 19:00 1. bérlet

2019.12.15. 19:00 5. pedagógus bérlet

2019.12.16. 19:00 2. bérlet

2019.12.17. 19:00 4. bérlet

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín

Peter Stone, Maury Yeston: Titanic - musical

Peter Stone, Maury Yeston: Titanic - musical

Érzelmekben és gyönyörű dalokban gazdag esték várnak a Veszprémi Petőfi Színház közönségére. A Titanic történetének számos feldolgozása létezik, több kultikus film is született már. Az ötszörös Tony-díjas musicalben szerethető, történelmileg is hiteles karakterek sorsa bontakozik ki a színpadon. A Titanic, az álomhajó története megmutatja, milyen szélsőségekre képes az ember, amikor a legnagyobb vágyait próbálja elérni, vagy mikor vészhelyzetbe kerül. Hiába telt el több mint 100 év a hajó útja óta, mégis felfedezhetők furcsa párhuzamok a mai világgal is.

A Broadway-en bemutatta: a Dodger Endemol Theatricals, Richard S. Pechter és a John F. Kennedy Center for the Performing Arts

Magyarországi ősbemutató: 2019. Szegedi Szabadtéri Játékok

Az előadás időpontjai:
2019.12.13. 19:00 Petőfi bemutató bérlet

2019.12.14. 19:00 Gárdonyi bérlet

2019.12.15. 17:00 Őszikék bérlet

2019.12.16. 19:00 Németh László bérlet

2019.12.17. 19:00 Kisfaludy bérlet

2019.12.19. 19:00 Simon bérlet 

2019.12.20. 19:00 Kossuth Zsuzsanna bérlet

2019.12.21. 19:00 Tánczos bérlet

2019.12.22. 18:00 Déryné bérlet

Helyszín: Nagyszínház

Széttépve – Szabó Kimmel Tamás zenés estje

Széttépve – Szabó Kimmel Tamás zenés estje

“Vajon miért választja az ember az élet helyett az élet villanásnyi illúzióját? 
Mi az, amiért az olykor biztonságos családi hátteret, a tiszta jövőt egy koszos gyorséttermi WC-re váltja? Mi az a pillanat ahol megszületik a döntés, hogy fejjel csússzunk lefelé a lejtőn? A függőség mindenki életében megtalálható, hol észrevehetetlenül, hol látványosan. Előadásunk az embert boncolgatja a döntést vizsgálja és igyekszik bemutatni, hogy az élet, néha tényleg csak egy pillanaton múlik! Igaz történetek, zene, fény és sötét.
bA döntés a miénk, de talán létezik kiút...”

Az előadás időpontja:

2019.12.18. 19:00 Bérletszünet

Helyszín: Nagyszínház

William Goldman: Tortúra - pszichothriller

William Goldman: Tortúra - pszichothriller

STEPHEN KING REGÉNYE ALAPJÁN

Egy eldugott kis hotelben a népszerű regényíró, Paul Sheldon éppen befejezte legújabb könyvét, és fittyet hányva a zord téli időjárásra, boldogan útnak indul. Ám a néptelen coloradói országúton Paul autója szakadékba zuhan, és lassan be is temetné a sűrű hó, ha egy környékbeli nő, Annie Wilkes nem találna rá, aki kihúzza a roncsból a mozgásképtelen írót, és hazaviszi, hogy ápolni tudja.
 Úgy tűnik, Paulnak tényleg elképesztő szerencséje van, hiszen élve megúszta a balesetet, és Annie nemcsak szakképzett ápolónő, de saját bevallása szerint az író legnagyobb rajongója is. Amíg nem tud lábra állni, Paul kénytelen Annie házában maradni, hiszen az állandó hóviharok miatt lezárták az utakat, és még a telefonkapcsolat is megszakadt a külvilággal. Paul tehát teljesen Annie-re van utalva, aki persze repes az örömtől, hogy imádott írója pont az ő vendégszeretetét élvezi.
 Lehet, hogy megúszta a balesetet, de Paulnak lassan rá kell jönnie, hogy a megpróbáltatásainak koránt sincs vége: egyre több a furcsa jel, a nyomasztó körülmény, és Annie lelkesedése is sokkal mélyebb, démonibb, mint egy egyszerű kamaszlányos rajongás...


Az eredeti Broadway-produkciót a Warner Bros. Theatre Ventures hozta létre, társulásban a Castle Rock Entertainment-tel, Liz Glotzerrel, Mark Kaufmannal, Martin Shaferrel és Raymond Wu-val.
 A színdarab ősbemutatóját Jed Bernstein produkciós igazgató hozta létre a Bucks County Playhouse-ban (New Hope, Pennsylvania, USA).

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség 
közvetítésével kerül színre www.theatrum-mundi.hu

Az előadások időpontjai:

2019.12.18. 19:00 Bérletszünet

2019.12.23. 19:00 Bérletszünet

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín

Janikovszky Éva: Égigérő fű - vígjáték

Janikovszky Éva: Égigérő fű

Janikovszky Éva ifjúsági regényét 1979-ben filmesítették meg Palásthy György Balázs Béla-díjas, Érdemes művész rendezésében, de a mai napig ismert mindenki előtt ez a kedves kis történet. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent. A ház lakói, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy az udvarra gyeptéglák kerüljenek...

Az előadások időpontjai:
2019.12.28. 15:00 Bérletszünet

2019.12.28. 18:00 Bérletszünet


Helyszín: Nagyszínház

Abe Burrows: Kaktuszvirág - vígjáték

Abe Burrows: Kaktuszvirág - vígjáték

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a "feleség" boldog, ha megszabadulhat Julian-től. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet? 
A komédia zenés változata után most először látható Magyarországon a Broadway-változat, amely alapján a nagy sikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.
 www.theatrum-mundi.hu

Az előadás időpontja:
2019.12.29. 19:00 Csillagszóró bérlet

Helyszín: Nagyszínház

Bernard Slade: Jövőre veled, ugyanitt I. rész – romantikus vígjáték

Bernard Slade: Jövőre veled, ugyanitt I. rész – romantikus vígjáték

Doris 24 éves, boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oakland-ből. George 27 éves, nős könyvelő, New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, ahova Doris egy vallási közösséggel, míg George egy üzleti partnerével érkezik. Találkozásuk másnapján pedig arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Mindkettejükkel először fordult ez elő, ám ettől a pillanattól fogva nem utoljára. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt, s azután mindketten mennek a dolgukra. De vajon meddig mehet ez így?

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Az előadás időpontja:
2019.12.29. 19:00 Bérletszünet

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín

Iszkiri Zenekar – koncert, gyermekelődás

Iszkiri Zenekar – koncert, gyermekelőadás

Mi az ISZKIRI?

Az ISZKIRI egy mai, modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Alapító tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a 4-10 éves gyerekekkel.

Hol játszunk?

Nagyon sok helyen játszunk országszerte, 2017-ben több, mint 90 koncertet adtunk, és ez a szám 2018-ban sem csökkent. Rendszeresen zenélünk a Minimax Hajón, játszottunk a Gyerekszigeten, a VOLT Fesztiválon, a Művészetek Palotájában és az Akvárium Klubban, emellett rendszeres fellépőnek számítunk Siófokon, Székesfehérváron, Győrött, de a Minimax saját Mikulás partiján is adtunk nagy sikerű koncertet és a Coca-Cola Karácsonyi Karaván műsorában, valamint az Országos Rendőr- És Tűzoltónapon is mi szórakoztattuk a közönséget. Rendszeresen játszunk a határon túl is, a Felvidéken, Kárpátalján a Vajdaságban és Erdélyben is többször megfordultunk már, berlini magyar gyerekeknek is koncerteztünk, nagy sikerrel. 
Koncertjeink maximálisan interaktívak, együtt éneklünk, mozgunk, táncolunk a gyerekekkel.


Lemezeink

Első lemezünk 2014. októberben jelent meg "Mi a Manó?!" címmel, második kiadványunk pedig 2015. végén került a boltokba. A "Varázsdoboz" egy mesekönyvet és egy 19 dalból álló CD-t tartalmaz. A dalok a történet szerves részét képezik, de külön is remek szórakozást nyújtanak. Harmadik, "Zűrgombócok" című lemezünk lemezbemutató koncertjét 2017. július 2-án tartottuk a Budapest Parkban. Pillanatnyilag éppen negyedik, "Macikat a magasba!" című dupla albumunk lemezbemutató turnéjával járjuk az országot.

A koncert időpontja:
2019.12.30. 16:00 Bérletszünet

Helyszín: Nagyszínház

Bernard Slade: Jövőre veled, ugyanitt II. – romantikus vígjáték

Bernard Slade: Jövőre veled, ugyanitt II. – romantikus vígjáték

Doris és George már nem fiatal. De nem tudnak lemondani az évenkénti egyszeri találkozásról. Titkos szeretők 25 éve. Gyerekük született, sőt unokájuk is, de nem tudják, nem akarják elengedni egymást. Viszont a válás és az új házasság sem opció.
 Mi tartja össze ezt a viszonyt? Szex? Szorongás? Függetlenségi vágy? Önmaguk mítosza? Az első rész folytatása a boldogság utáni vágyat az abszurditásig fokozza humorral, kedvesen, legyőzve a rosszat, megragadva a közönséget.

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Az előadás időpontja:
2019.12.30. 19:00 Bérletszünet

Helyszín: Latinovits-Bujtor Játékszín

December 31. – Szilveszteri pezsgődurranás operettcsillagokkal

December 31. – Szilveszteri pezsgődurranás operettcsillagokkal

Időpont:
2019.12.31. 17:00 Bérletszünet

Helyszín: Nagyszínház

További információk a Petőfi Színház weboldalán