NOHAB Fogathajtás

A korábbi évek hatalmas sikerű Hatosfogat és Nyolcasfogat utazásaival egy új hagyomány teremtődött a vasútbarátok körében.

A tapolcai évzáró Nohabozást idén is megtartják – ismét megújult programmal! A mozdonyok számát tovább növelni egyelőre nem tudják, de a monstre szerelvény hosszát megfelezve igazán versenyképes vonatokat kapunk és versenybe is küldjük őket!

Ezennel invitáljuk tehát a vasútbarátokat, Törzsutasokat és mindenkit, aki részt szeretne venni az idei utolsó Élményvonatozáson, a 2017-es NOHAB FOGATHAJTÁSRA!

2017. december 30-án, szombaton két Élményvonatos utazást szerveznek Tapolcára. Mindkét szerelvényt négy-négy M61-es mozdony vontatja. A vonatoknak a könnyebb megkülönböztethetőség kedvéért nevet is adtak: Vulkán gyors és Panoráma gyors.

• Vulkán gyors mozdonyai: 019, 021, 022, és 017-es Nohabok

• Panoráma gyors mozdonyai: 001, 006, 010 és 020-as Nohabok

A vonatok Kelenföld állomásról, pontban 8:55-kor egyszerre startolnak el. Ezt követően a Vulkán Háros, a Panoráma pedig Albertfalva felé veszi az irányt, majd Tárnoktól egymást követve teszik meg útjukat Székesfehérvárig.

Székesfehérvártól nagy izgalmak ígérkeznek. 9:55-kor ismét egyszerre lódul meg a két szerelvény és fej-fej mellett haladva versengenek Szabadbattyánig. Rövid megállást követően külön utakra térnek a vonatok. A Vulkán gyors a Balaton északi partján végig robogva, majd a vulkanikus Tanúhegyek között tekeredve, míg a Panoráma gyors a déli parton száguldva, az északi part gyönyörű látványát biztosítva, Keszthelyen át éri el Tapolcát. Ha minden jól megy, a két szerelvény egyszerre jár be „Négyeske” otthonába.

A hazaút mindkét szerelvény utasainak újdonságot hoz, hiszen a vonatok útvonalat cserélnek. A Vulkán gyors a déli parton, a Panoráma gyors az északi parton indul haza. Székesfehérváron ismét integethet egymásnak az utassereg, ezt követően pedig már egymás után közlekedve, 5 perc különbséggel érkeznek meg Kelenföld végállomásra.

Mindkét vonatban közlekedik étkezőkocsi, ahol alkohol- és üdítőitalokkal, kávéval, forralt borral és egyszerű főtt ételekkel várják Önöket.

Részvételi Díjak:

  • Standard felnőtt: 5.990 Ft/fő
  • Standard gyermek: 3.990 Ft/fő
  • Kisgyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)
  • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 10.990 Ft/fő

Részletek és Jegyvásárlás:

Vulkán gyors: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/895

Panoráma gyors: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/908