Mediterrán napok Veszprémben

A Mediterrán napok étlapja:

Előételek

Bruschetta
(paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, rukkola)

Pizzakenyér füstölt paprikakérmmel

Tzaziki házi pitával

Bébi tintahal roston fűszeres vajmártással

Bélszín Carpaccio

Tenger gyümölcsei guacamole-val
(királyrák, bébipolip)


Levesek

„Vrasti soupa” - Bárány húsleves

Toszkán Halleves

Fekete kagyló krémleves

Görög gyümölcsleves fagyival

Kemencében sült pizzák

Paradicsomos alap, serrano sonka, rukkola

Paradicsomos alap, mozzarella ,bazsalikom, gomba variációk, aszaltparadicsom

Paradicsomos alap, mozzarella, csípős szalámi, fekete olívabogyó, pepperoni

Tejfölös-fokhagymás alap, kagyló, polip, tintahal, lazac


Főételek

„Souvlaki” - Jércemell nyárson, fűszeres steak burgonyával, tzatzikivel

Ragacsos spanyol csirke zöldborsós burgonyapürével

Sertéssűz, articsóka gratin-nel, gremulád mártással

„Saltimbocca” - Vajon sütött borjúgerinc pármai sonkával, zsályával, zöldspárgával, rozmaringos burgonyával

Báránycsülök, zöldséges bulgurral, fetával

„Kritharaki” borjúcombból

Lasagne Bolognese

Bolognai ricottás cappellacci-val

Gyros tál (Választható bárányból vagy jércemellből)

„Tsipoura” - Tengeri sügér citromos öntettel, skordalia-val

Vörös tonhal, fekete spagettivel, bazslikomos pestóval

Paella tengergyümölcseivel

Egész homár


Saláták

Görögsaláta

Caprese saláta

Citrusos Polipsaláta


Desszertek

Baklava

Churros csokiszósszal

Torta caprese fagyival


Az eseményről bővebb információ:

https://www.hotelmalomkert.hu/hu/Programjaink/Mediterran-napok-az-olasz-gorog-es-spanyol-konyha-remekeivel

Asztalfoglalás: +36 88 579 231 vagy info@hotelmalomkert.hu

Helyszín: Malomkert, Veszprém