MalomKERÉKtúra - bejárással

2020.10.24. 9:00–12:30

Az út a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet, ahol nyolc egykor duruzsoló malom nyomait kutatják fel a résztvevők, s ezek közül háromba be is mennek. A patak zúgásán kívül meghallgathatod, hogy mit mesélnek a még álló malomépületek és mit suttognak a romok. Megtudhatod, hogy mit jelentett molnárnak lenni, mi a csuvározás, melyik malom volt „cseremalom”, s szó esik a folyamatban lévő malomhasznosítási projektekről, ötletekről. Emellett felidézésre kerül a Betekints-völgy kialakulása is: az egykori Tethys-tenger hullámverése és a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződése az ősi tengeraljzaton.
Tarts velük és ismerd meg Te is Veszprém malmainak viharos múltját és lehetséges jövőjét!

Találkozási hely: „A part alatt” játszótér parkoló felőli bejárata (Veszprémvölgyi út 22.)

Útvonal: Gabriel malom – Puskás malom – Frick malom (Felönt a garatra Romkocsma) – Margit romok – Ring malom – Benedek-hegy – Úrkúti malom – Pajta utcai Püspöki nyaraló épülete – Friedler malom (Hotel Historia Malomkert) – Kávé malom – Fenyves (volt Budai-Pozsgay) malom

Séta hossza: 3 km (és vissza is 3 km)

Séta időtartama: 3,5 óra

Séta nehézségi foka: könnyű

Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő

Parkolás: ingyenes parkoló az “A part alatt” játszótér mellett (a séta végén ide majd vissza is kell jönni)

Részvételi díj: 2900,-Ft, gyermeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éveseknek 2000,-Ft, amely tartalmazza a Fenyves malomba szóló belépőjegyet és vezetést, a helyszínen készpénzben vagy kártyával fizetendő.

Bakony és Balaton, illetve Balaton Best kártyával érkezők 25% kedvezményben részesülnek.

A szervezők felhívják a figyelmedet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

Helyszín: Veszprém