Kabóca Bábszínház márciusi előadások

Békakirály

Békakirály

A közismert történet ezúttal marionett színpadon elevenedik meg, amelyet Henrik, a Békakirály hű szolgája és egyben legjobb barátja működtet. Miközben elmeséli az elátkozott királyfi és a királykisasszony barátságának históriáját míves bábok kelnek életre és szórakoztatják a nézőket: kicsiket, nagyokat egyaránt. A humorral átitatott történet egyszerre szól a legmélyebb baráti kapcsolatokról, az elfogadásról és arról, hogyan láthatjuk meg önmagunk hibáit mások szemén keresztül.

Ajánlott korosztály: 3 éves kortól.

Az előadás időpontjai és helyszínei:
2017.03.03. 10:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.03.08. 09:15 Veszprém, Hangvilla
2017.03.08. 10:45 Veszprém, Hangvilla
2017.03.09. 10:00 Ajka, Regenbogen óvoda

Március 5. 10:00 óra - Volt egyszer egy…

Volt egyszer egy...

…egy kislány, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó NAGY ÜRES mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjtött valami emléket, elért egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az ÜRES.

Ajánljuk 4 éves kortól.

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Március 10. 10:00 óra - Állatok farsangja

Állatok farsangja

Babaszínházi előadásunkban a tárgyak "farsangolnak" Charles Camille Saint-Saëns zenéjére. Tyúkok, kakasok, máskor vízi állatok vagy vadlovak, csigák bukkannak fel a színpadon, miközben egy bolondos oroszlán és egy nyúl próbál eligazodni az állatokká váló tárgyak, kesztyűk, kendők, zoknik világában. A gyermekek fantáziáját igyekszünk megmozgatni, és a szemünk előtt teremtődő képet a zenével szorosan összekapcsolni – a legkisebbek számára.

Helyszín: Veszprém, Nárcisz óvoda

Március 11. 15:00 óra - Habakkuntó

Habakkuntó

Minden hónap egyik kiválasztott szombatján a Veszprém TV Kukkantó című gyermekműsora és a Kabóca Bábszínház közös programja.

Mese, vers, zene és kézművesség a Kabóca Bábszínház és a Kukkantó szervezésében!

A vendégeket Kabóciádé uralkodói, Habakuk király és Boróka királyné, valamint a Kukkantó műsorvezetője fogadják.

A program térítésmentesen látogatható!

A Kukkantóról: Fedezzük fel együtt a világot! A Kukkantó kamerájával bepillantást nyerhetünk a természet, a technika, az irodalom és a zene világába. Megismerkedhetünk népszokásokkal, hagyományokkal, érdekes mesterségekkel.

Mesével, verssel, zenével-tánccal, kézművességgel, színházi közvetítésekkel, bábjátékkal, bohóctréfákkal, valamint rejtvényekkel várjuk nézőinket hétről-hétre.

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Március 12. 10:00 óra - 
Kuckómóka

Kuckómóka

Babaszínházi előadás Kuckómóka ~első színházi élmény 4 éven aluliaknak~

„Mikor én kicsike voltam a kuckóba is belebújtam, fenyőfából tüzet raktam, kukoricát pattogtattam”

Mindenki által ismert mondókákat fűztünk csokorba és rejtettünk el a szoba mélyén. Ott, ahol senki sincs, nem is mozdul a kilincs, pici titkunk zeneszóval nyílik….

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Március 19. 10:00 óra - 
Zűrbolygó

Zűrbogyó

Zénó, a mindig logikusan gondolkodó, az űrállomás frissen kinevezett kapitánya megkapja első küldetését Nagy Mágustól: meg kell keresnie a darabjaira hullott Ricsi Robot alkatrészeit. Zénó útitársa Zita, a harcias és bátor első tiszt, és házi kedvence, Fürge, a hűséges űrállatka. Segítsetek nekik megfejteni a rejtvényeket, hogy nehogy Goblin, a gonosz manó kaparintsa meg az alkatrészeket!

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Március 26. 10:00 óra
 - Szegény Dzsoni és Árnika

Szegény Dzsoni és Árnika

Lázár Ervin meséje alapján írta: Nagy Orsolya
Konzulens: Ellinger Edina
Látvány és tervezés: Kármán Dániel és Pájer Alma Virág
Báb- és díszletkészítők: Raffai Péter, Kármán Dániel, Szabó Mátyás Péter, Pájer Alma Virág
Zene: Pájer Alma Virág
Játssza: Pájer Alma Virág

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Március 29. 10:00 - Álomszövők

Álomszövők

A különleges előadás a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg. A fonalak szépsége, a színek sokasága, a szövés ritmusa, és maga a szövő ember kezének mozdulatai ritmizálják a játékot. Konkrét szövegek helyett zenei effektek, dallamok, énekek és a tárgyakkal előhívott ritmusok teremtenek egy különleges zenei világot a produkciónak.
A babaszínházi előadások fontos része a lezáró közös játék, a produkció eszközeit, illetve hasonló tárgyakat próbálhatnak ki a gyerekek, s ezalatt felidézik a darab számukra érdekes játékait.

Ajánlott korosztály: 1 éves kortól
Köszönet Balázs Katalinnak, aki a szőnyeget szőtte, és Sümegi Elemérnek, aki a hangszerek készítéséhez nyújtott segítséget.

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

További információk a Kabóca Bábszínház weboldalán.