Ízek – Illatok- Színek

2019. augusztus 03.

Ár: A belépőjegy váltásával a program térítésmentes

Találkozó időpontja: 09.00 – 18.00 óráig

A tematikus programsorozat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyes termékeit ismerteti meg az érdeklődőkkel.

A BfNPI védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik. Az országosan meghirdetett pályázattal az Agrárminisztérium és a tíz magyar nemzeti parki igazgatóság a helyi alapanyagokból és helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánja segíteni, ösztönözni. A nemzeti parki védjeggyel ellátott termékek száma 200 fölé emelkedett.

A Tihanyi-félsziget híres gyógynövénye a levendula, amely színével, illatával, kedvező élettani hatásaival sokak tetszését elnyerte. A levendula ízét is megkóstolhatják a látogatók ezen a napon egy helyben készült lekvárban.

10.00 – 12.00 óráig a Látogatóközpont kertjében levendulás lekvár főzés várja az érdeklődőket.

A Látogatóközpont foglalkoztató terme kézműves foglakozásra, büféje jéghideg levendulaszörp kóstolásra hívja kicsiket és nagyokat. A foglakozás keretében a megüresedett dobozok kapnak új öltözéket.

Vendége a Levendula háznak az a látogató egy csésze teára, aki magával hozza saját bögréjét! A Levendula Ház kiállítására belépőjegyet váltó látogatók részére a program ingyenes, a készlet erejéig kis üveg ajándék kóstolóval kedveskedünk a résztvevőknek.


További információ:
Levendula Ház Látogatóközpont
8237 Tihany, Major u. 67.
+36 87 538 033
levendulahaz@gmail.com


A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Helyszín: Levendula Ház, Tihany