Hangvilla októberi programjai

Hair

Hair

A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra. Főhősünk Claude Bukowski, egy kivándorolt család sarja behívót kap. Katonának kell állni, háborúba kell menni egy soknemzetiségű Közép-Európából a soknemzetiségű Amerikába sodródó fiatalembernek.
 New Yorkban egy, szabadságvágyát sokféleképp megfogalmazó, identitását kereső fiatal társaságba csöppen. A Berger vezette csapat a bevonulás előtt elégeti behívóját és ezt várják Claude-tól is. Lázadnak és szenvednek tőle – önazonosságukat keresik, közüket saját hazájukhoz.

Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik hőseink útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikussá nemesült, világhírű dalok szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

Az előadás időpontjai:
2019.10.02. 19:00
2019.10.04. 19:00
2019.10.06. 17:00
2019.10.08. 19:00
2019.10.13. 17:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 3. 19:00 – Lóci Játszik Extravaganza

Lóci Játszik Extravaganza

A Lóci Játszik zenekar, generációjának egyik legizgalmasabb popzenei műhelye és "címszereplőjük" Csorba Lóci, afféle egyszemélyes társulat. Karizmatikus jelenléte, stand up stílusa, a közönséggel való kommunikációja, kivételes potenciál, színházi keretek között is érdemes a figyelemre.

A zenekar a december 21-én a MOMKult színpadán mutatta be elsőként a színházi keretekre komponált produkcióját, az izgalmas Extravaganza című előadást. Tematikáját egyrészt a jól ismert dalok, valamint új, illetve alkalmi produktumok, a helyszínen születő szerzemények adják, valamint Lóci energikus színpadi jelenlétéből fakadó standupos házigazda élményei. A koncertszínház egyik vonzó momentuma az interaktivitás lesz, ahol a publikum nem csak hallgatója, hanem szerves része is a történéseknek.

Lóci és zenekara mellett az est összeállításában Novák Péter zenész, előadó, rendező, a Beugró műsor játékmestere vesz részt, hogy az improvizáció helyzetgyakorlatai ezúttal a zene nyelvén szólalhassanak meg, ekképpen feszegetve a műfaji határokat.

Jegyárak:

3.500/4.500/4.900,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 5. 11:00 és 15:00 - Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik

Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik

“A kaland folytatódik...”

A Minimaxon már 9 európai országban s hazánkban is hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesejáték egy felvonásos színpadi showja varázslatos hangulattal, karokat és lábakat rögvest megmozgató dalokkal vár mindenkit, ahol a nevetés garantált! Lehetsz kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, szülő vagy nagyszülő… a jókedv nem marad el! S az is biztos, hogy velünk énekelsz majd!

Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

A helyszín tűzrendvédelmi szabályzata által engedett létszámkorlát miatt az előadásra minden látogatónak, Gyermeknek meg kell váltani a jegyet akkor is, ha a kísérője ölében ül az előadás alatt.

Családi és csoportos jegy nem váltható, vendégeinknek személyenként kell megvásárolniuk jegyüket. Az előadás két éves kortól ajánlott. A műsor 60 perc szünet nélkül.

Nagyon sok szeretettel várunk Benneteket is!

Jegyárak: 2.990/3.490/3.990/4.490,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 10. 19:00 - Budapest Klezmer Band

Budapest Klezmer Band

A Budapest Klezmer Band közel 30 éve szórakoztatja a közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát- medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.

A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek. Európát többször is körbejárták, a tengerentúli országokban és Izraelben is élvezettel hallgatják humorral fűszerezett zenéjüket.

A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt majd 30 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert.

Jegyár: 3.800,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 11. 19:00 - Józsa Tamás, Dankó Richárd, Gulyás Gergely és Németh Zoltán szerzői estje

Józsa Tamás, Dankó Richárd, Gulyás Gergely és Németh Zoltán szerzői estje

A négy fiatal zeneszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ismerkedett össze egymással, a közös munkát 2018 tavaszán kezdték. Eltérő zenei érdeklődési körüknek, és látásmódjuknak köszönhetően négy teljesen eltérő, egyéni stílust jelenítenek meg műveikben.

Józsa Tamás alkalmazott zeneszerző, film,-és színházművészetben aktívan alkot, műveire a barokk és impresszionista hatások jellemzőek.

Dankó Richárd a Budapesti Bartók Konzervatórium egykori diákja, multiinstrumentalista, darabjaiban a magyar népzenei, valamint romantikus stílusjegyek a meghatározóak.

Gulyás Gergely elektronikus,- és alkalmazott zenével foglalkozik, számtalan színházi produkció zenei vezetője, darabjaiban merít a könnyűzene, jazz, és kortárs komolyzene világából is.

Németh Zoltán szintén a konzervatóriumban tanult, zongorista, több magyar,- és nemzetközi verseny díjazottja, művészetében megjelenik Bartók Béla örökségén túl a bécsi klasszikus, és a romantikus zenei hagyomány.

Az esten elhangzó darabok vokális,- és instrumentális szóló, valamint kamaraművek. A szerzemények zeneakadémiai évek alatt keletkeztek, magukba foglalják a művészek elmúlt fél évtizedének legjellemzőbb zenei elképzeléseit.

Előadók:

Józsa Dalma, Körmendi Johanna, Rozsnyói Judit- hegedű
Siklósi Kristóf - fuvola
Kósa Lőrinc - bariton
Tokárszky Máté - gitár

Jegyár: 800,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 15. 19:00 - Kettőskereszt vagy amit akartok

Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje, műsorvezető: Bellus István

Kettőskereszt vagy amit akartok - Dombóvári István önálló estje, műsorvez.: Bellus István

Életünk jelentős része a közösségi oldalakon zajlik, ami alaposan átrendezte és újraalkotta a szokásainkat.

De vajon tényleg ismerjük az ismerőseinket?

Biztos, hogy szeret minket az, aki folyamatosan felfelé tartott mutatóujjat küld mindenre?

Mit akarhat valójában tőlünk, aki rendszeresen megbök?

És egyébként hová tettem a lakáskulcsomat???

Dombóvári István legújabb önálló estjében többek között ezekre a mindenkit érintő kérdésekre keres válaszokat.

Jegyár: 3.600,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 16. 19:00 - Óbudai Danubia Zenekar

Óbudai Danubia Zenekar

Előadók:

Óbudai Danubia Zenekar

Dong-Hyek Lim - zongora

vezényel: Hámori Máté

Műsor:

Brahms: 2. D-dúr szimfónia, op. 73

Ravel: G-dúr zongoraverseny

R. Strauss: A Rózsalovag-szvit, op. 59

Jegyár: 6.400,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 19. 10:00 - I said yes - Esküvő kiállítás Veszprém 2019

I said yes - Esküvő kiállítás Veszprém 2019

Készen álltok az Esküvőre? Kezdjétek el a szervezést profikkal!

Tudjuk jól, hogy az életetekben az esküvő az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) mérföldkő. Egész csapatunk azon dolgozik, hogy ez a nap, a mi kiállításunk napja fantasztikus és megismételhetetlen legyen. Gyönyörű, méltó környezetben, kiválóan felkészült szolgáltatókkal találkozhattok most egy helyen. Vidám és rendkívül érdekes műsorainkból nagyon sok hasznos információhoz juthattok. Innentől kezdve semmi nem állhat a mesebeli, álomba illő esküvőtök megvalósításának útjába.

Kiállításunkon minden szolgáltatót megtaláltok, akire szükségetek lehet a Nagy Napon, vagy ötleteket meríthettek. Bemutatjuk a legújabb trendeket, de hagyományőrző és extravagáns megoldásokkal is megismerkedhettek.

· A terveitek közül egy nap alatt sokat kipipálhattok!

· Tényleg egy szuper nap lesz, fantasztikus csapattal!

· Minden, amire szükségetek lehet a különleges napra, megtaláljátok. Legyetek részesei Veszprém legnagyobb esküvő kiállításának!

· Költségvetés készítése? Szolgáltatók felkutatása? Komplett forgatókönyv?

A legjobb szolgáltatók egy helyen! Egyetlen nap alatt mindent elintézhettek!

A BELÉPÉS INGYENES!

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Október 19. 19:00 - ByeAlex - Cselló és zongora

ByeAlex - Cselló és zongora

Márta Alex szerzői estje

Márta Alex (ByeAlex) szerzői estje, Demkó Mátyás klasszikus zongoraművész és Friderikusz Péter csellista kíséretében.

ByeAlex, Slepp, Senkise és egyéb olyan dalok hallhatók majd, amelyekhez Alexnek meghatározó köze volt (van) a múltban/jelenben!

Jegyár: 3.900,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Kőműves Kelemen

Kőműves Kelemen

Szörényi Levente – Bródy János – Sarkadi Imre – Ivánka Csaba:

Kőműves Kelemen – rockballada

A Kőműves Kelemen téma vándormotívum a közép-kelet európai és balkáni népek folklórjában, így a magyar népköltészetben is. Nem véletlenül. Egy fiatal csapat kap lehetőséget, vállal megbízatást, hogy felépítse a várat, azaz önmagát, hogy egy sikeres nemzedék oltalmazhassa a tágabb értelemben vett közösséget. „Alkotni születtünk…” „Nem lehet, nem lehet, hit nélkül nem lehet…” A konfliktusok ember és hatalom, ember és ember, hit és kiábrándulás küzdelmében bomlanak ki, a küzdés értelmére, az áldozat mértékére keresik a választ valamennyi korosztályt megszólítva.

A Pál utcai fiúk produkciónk dinamikus fiatal férficsapatot kovácsolt össze, akik meg tudnak felelni a rockballada által támasztott ének-, zenei- és fizikai követelményeknek.

Jegyár: 5.600/5.000,- Ft.

Az előadás időpontjai:

2019.10.26. 19:00
2019.10.27. 17:00
2019.10.28. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem