Hangvilla novemberi programjai

Jövőre, veled, ugyanitt

Jövőre, veled, ugyanitt

Doris, boldog házasságban élő asszony, George 27 éves, nős könyvelő, akik véletlenül futnak össze egy tengerparti fogadóban. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Mindkettejükkel először fordult ez elő, ám ettől a pillanattól kezdve ez évtizedekig évente egyszer megismétlődik, ugyanabban a fogadóban, ugyanabban az időpontban. Különös szerelmi kapcsolat ez, mely tükröt tart életüknek, örömeiknek és hiányaiknak. Szélsőséges helyzetek, mulatságos és megható pillanatok teszik hitelessé ezt a sajátos szövetséget és kínálnak kellemes szórakozást a nézőknek.

Az előadás időpontjai:
2017.11.04. 19:00
2017.11.05. 17:00
2017.11.06. 19:00
2017.11.08. 19:00
2017.11.09. 15:00
2017.11.10. 19:00
2017.11.12. 17:00
2017.11.19. 17:00
2017.11.24. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 07. 18:00 - Kodály Vonósnégyes koncertje

Kodály Vonósnégyes koncertje

A Kodály Vonósnégyes országjáró körútjának következő állomásaként a Hangvillában adnak koncertet. A Magyar Kodály Társaság szervezésében létrejött sorozat a veszprémi Zenetörténeti előadások programjaiba illeszkedik, hiszen a kamaracsoport nem csak előadja, hanem ismerteti is a felcsendülő műveket.

Az előadás ingyenes!

Helyszín: Hangvilla, Konferenciaterem

November 11. 19:00 - Világok, Origó

Világok, Origó

A Világok az emberi érzések, gondolatok, az elme bugyraiban kutakodik, és próbálja bemutatni annak sokszínűségét, a szélsőségességet is szem előtt tartva. Így a szépség, a könnyedségen át a barbár, dühös érzelmeket és gondolatokat is megpróbálja zenében megjeleníteni, ami annyira sokrétű, annyi irányból közelíthető meg, hogy egy életen keresztül lehetne írni.

S.Halász legbensőségesebb darabja ez, ami kamarajellegű előadásának is köszönhető. A végleges verziót minimum 12 vonós és egy ütős tudja megszólaltatni.

Kamarajellege ellenére egy üde, alapvetően gyors mozgású darab, így végig fenntartja a figyelmet a folyton változó zenei anyagnak köszönhetően.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 15. 19:00 - Kowalsky meg a Vega - Esszencia

Kowalsky meg a Vega - Esszencia

A Kowalsky meg a Vega Esszencia turnéj a zenekar első 15 évének munkásságát átkaroló dupla album - a KILENC- megjelenése után, és a 2018. FEBRUÁR 17-én esedékes ARÉNA nagykoncert előtti pár hétben időszerű a dalok szövegeiről, üzenetéről (lényegi mondandójáról- esszenciájáról)szól. A rendhagyó esték során a zenekar tagjai a közönséggel beszélgetnek egy kicsit talán átfogóbb keretek közt, mint arra a dalszövegek lehetőséget nyújtanak.

Ezenek az estéken a közönség nem csupán meghallgathatja a szerző előadását, de kérdéseket tehet fel, elmondhatja személyes meglátásait, sőt kritikákat is megfogalmazhat kötetlenül.

Az estek keretén belül akusztikus gitárral előadva meghallgathatja a régi, - de kiváltképp - új dalokat!

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 16. 19:00 - Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017

Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017

A Honeybeast a tavalyi nagy sikerű Erkel Színházban tartott Symphoney koncertjével országos turnéra indul idén, az őszi-téli koncertszezonban, amely 7 nagyvárost érint és 2018 februárjában ér utolsó állomásához.

A zenekar a turnét stílusosan az otthonában, Szegeden, a Nemzeti Színházban kezdi, de részese lehet a jól ismert dalok szimfónikus megszólalásának még Debrecen, Miskolc, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, hogy aztán a pécsi Kodály Központba csendüljön föl utoljára a Legnagyobb Hős nagyzenekari hangszerelésben.

Az olyan Honeybeast-slágereket, mint a „Maradok”, az „Egyedül”, a „Hetes”, a „Bódottá” vagy az „Így játszom” ezúttal nagyzenekari kísérettel hallgathatjuk meg. A vendégzenészekkel kibővített zenekart tizenhat fős vonóskar, és egy női kórus segíti ebben.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 17. 19:00 - Dr. Szabó Balázs: Kodály és a protestáns egyházzene

Dr. Szabó Balázs: Kodály és a protestáns egyházzene

Első olvasásra minden bizonnyal meglepő a témaválasztás Kodállyal kapcsolatban, aki a népének tudós kutatójaként, a Musica Sacra területén mintaként szolgáló kompozíciók alkotójaként és tanárként joggal számít a 20. század legjelentősebb katolikus muzsikusai közé. A mestert azonban a protestáns egyházzenéhez is hasonlóan szerteágazó kapcsolatok fűzték: a napi gyakorlat felé érdeklődéssel forduló tudósként, zeneszerzőként, illetve jelentős egyházzenészek nevelőjeként látjuk őt e területen is. Az előadás ezeket a kapcsolatokat kívánja bemutatni.

Helyszín: Hangvilla, Konferenciaterem

November 18. 19:00 - VoiSingers Szuperkoncert

VoiSingers Szuperkoncert

A VoiSingers a legmodernebb zenei elképzeléseket öltözteti kórusmuzsikába. Célja, hogy figyelembe véve a fiatalok zenei igényeit, továbbfejlessze és népszerűsítse a méltán világhírű magyar karének kultúráját. 2012-ben alakult a pécsi együttes Balásy Szabolcs karnagy-zeneszerző vezetésével, akinek neve a Vivat Bacchus együttesből is ismerős lehet. Negyvennyolc, igen változatos életkorú és hátterű énekes alkotja az együttest, amely mindig az újat, a szokatlant keresi, mint megfogalmazzák, „ami könnyed, lendületes, élvezetes, de igényes és mindig a klasszikus gyökerekhez nyúlik vissza."

A veszprémi est koncertprogramját David Guetta, Demjén, Abba, Sting, M. Jackson, Toto, Beach Boys, Christina Aguilera, Bon Jovi, Ace of Base, Culture Beat, Queen, Ozzy Osbore stb. világhírű dalaiból készült átiratok teszik feledhetetlenné, egyedivé.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 20. 19:00 – Buddhizmus Nyugaton

Buddhizmus Nyugaton

Peter Gomez, Láma Ole Nydahl által felkért Gyémánt út buddhista tanító előadása.

Helyszín: Hangvilla, Konferenciaterem

November 22. 19:00 - Dumaszínház: Three Stars

Dumaszínház: Three Stars

Egyszeres jegygyűrűs, kétszeres gyermekes humorista. Korábban újságírásból próbált megélni, hiába.

Mogács Dániel:

Színésznek készült, és ennek ellenére az is lett. A művészet nem csak szívügye, de genetikailag kódolt öröksége is. Örül, hogy van társadalom, mert tudja kritizálni. A magyar színházi kabaré újraélesztésén munkálkodó színész, humorista, rendező, mester-bábos.

Szomszédnéni Produkciós Iroda:

A Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat 2001-ben alakult, tagjai Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs. Ők a Showder Klub , a Comedy Central és a Rádiókabaré állandó fellépői, 2011-ben megkapták a Magyar Rádió „humor-oszkárját” a Bon Bon díjat, majd 2014-ben a Karinthy-gyűrűt.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Pál Utcai Fiúk

Pál Utcai Fiúk

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.
Az előadás főszerepeit Szente Árpád Csaba, Szelle Dávid és Kékesi Gábor játsszák.
Rendező: Vándorfi László.
Koreográfus: Krámer György

Jegyár: 4.000/3.600 Ft (ifjúsági előadáson 1.500 Ft)

Az előadás időpontjai:
2017.11.23. 15:00
2017.11.24. 10:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 25. 19:00 – DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik

DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik

Az izgalmas program olyan vendégzenészek kíséretében szólal majd meg, akik hangszerükkel a Bootsie-féle elektronikus világ szintézisére képesek.

Hip-hop ütemek, scratch, elektronika, film- és népzenei elemek, valamint jazz… Mindezek mesteri elegye alkotja a húsz éve a pályán lévő DJ-producer, Bootsie számait, melyek közül kedvenceiből exkluzív átiratokat készített eredendően kifejezetten a Müpa közönségének, melyet azonban nagy szeretettel mutat be a Hangvilla látogatóinak is.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 26. 17:00 - Mágnás Miska

Mágnás Miska

Baracs István vasútépítő mérnök megérkezik szülőfalujába, hogy megépítse a vasutat. A vásárban beleszeret Korláthy grófék álruhás lányába Rollába. A grófék megkedvelik a fiatalembert, de amikor megtudják, hogy nem a birtokuk felé tervezi a vasutat, kiutasítják. Korláthyék estéjén Baracs a szomszéd birtok lovászát, Miskát grófként mutatja be, és megkéri, hogy próbáljon megoldást találni a vasút és a közben szövődött szerelmek ügyében.

A fordulatokban, nevettető helyzetekben bővelkedő mű zenei világát slágerré vált dalok alkotják, melyek hangszerelése időnként átlátogat majd a swing és a rock világába is.

Jegyár: felnőtt: 4.000,- Ft, diák, nyugdíjas: 3.600,- Ft

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

November 27. 19:00 – Hiperkarma Akusztik Koncert

Hiperkarma Akusztik Koncert

A Hiperkarma akusztikus koncertjén dalaik vonósokkal, fúvósokkal és vokalistákkal kiegészülve, teljesen új hangzással szólalnak meg. Minden dalhoz a karakterének megfelelő hangszerelést készítenek; a „dobmegabasszus” mellett fuvola, szaxofon vagy akár hegedű és trombita is szól majd. Előkerülnek olyan Hiperkarma-dalok amelyeket már nagyon régen - akkor is csak ritkán -, illetve néhány esetben még sosem játszott el a zenekar. Vannak dalok, amelyek különleges helyszíneket és különleges hangszerelést igényelnek. Nem minden dal működik hangos klubkoncerteken és fesztiválokon, viszont a zenekar nagyon szereti őket. A vétó, a tesséklássék, a padaba, valamint az új lemez több dala éppen ilyen.
„Kezdek hajlani az akusztikusabb dolgok felé, jobban szeretem énekelni a lassabb dalainkat, és szeretek csendesebben játszani. Kezdek ráébredni, hogy ami hangos, az nem feltétlenül erőteljesebb és dinamikusabb a visszafogottnál” - nyilatkozta nemrég Bérczesi Róbert frontember és dalszerző.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem