Hangvilla márciusi programjai

Március 03. 18:00 - dr. Bagdy Emőke előadása

dr. Bagdy Emőke előadása

Téma: A család jövője, a jövő családja Gondolatok az előadótól egy nemrég megjelent interjúból: „Az emberi fejlődés évmilliói során működött a létezés alaptörvénye, ez alakította ki a magfunkciókat, a férfi és női különbözőség szükségszerűségét, hogy együtt lehessenek az élet továbbvivői. Mert az alaptörvény az élet továbbvitele, minden módon történő védelme, szolgálata. Törvényen kívüli mindaz, ami életellenes. Így szólnak a nagy szent könyvek is, amik lefektették az életszabályokat. A Biblia tízparancsolatára gondoljunk! Minden benne van, ami az élet védelmét és szabályozását szolgálja, méltó és boldog emberi életet ígér. A férfi és nő küldetése közös: az élet továbbvitele, az egészséges utóddal kifejezni, és megköszönni, hogy magunk is életet kaptunk."

Jegyár: 2.700,- Ft. Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 03. 22:00 - Kowalsky meg a Vega

Kowalsky meg a Vega

Kowalsky meg a Vega koncert Veszprémben az Expresszóban! Vendég az Éva Presszó!
19.00 kapunyitás
20.00 Éva Presszó
21.00 Kowalsky meg a Vega

Jegyár: 3.000,- Ft.

Helyszín: Expresszó Klub

Március 05. 16:00 - Giuseppe Verdi: Nabucco

Nabucco

A Metropolitan Operából közvetített sorozatunk második vetítése.
Nabucco szerepében Plácido Domingo!

A belépés ingyenes!

Helyszín: Hangvilla,Nagyterem

Március 09. 19:00 - Rúzsa Magdi koncert TELTHÁZ!

Rúzsa Magdi koncert

Rúzsa Magdi Artisjus- és Fonogram díjas énekesnő, pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt. 2011. november 16-án bemutatott Magdaléna Rúzsa koncert vallomásokkal estjét eddig több. mint 60 ezer ember látta, mely a Pesti Színház repertoárjában immár a hatodik évadban látható. 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled, és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám és a Jel című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét. 2015-ben indult az Angyal mellettem duett turné Presser Gáborral, eddig 28 városban mutatták be nagy sikerrel, telt ház előtt előadásukat. 2016. február 26-27-én 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában. 2016-ban az év női előadója Petőfi Zenei Díj, és a legjobb női előadó kategóriában Comet díj elismerésben részesült.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 10. 22:00 - Hegedűs Endre Chopin - estje

Hegedűs Endre Chopin - estje

Hegedűs Endre a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert zongoraművésze a Hangvillában. Hegedűs Endre pályája 40 évet ölel át, több mint 3200 hangversenyen lépett fel, 39 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játékával. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten. A Zeneakadémia nagytermének színpadán 70-szer, a budapesti Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében 13-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, melyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Budapestért-díj és a 2014. márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek.

Jegyárak:
I. kategória: 4.100 Ft. (5. sor)
II. kategória: 3.500 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 2.900 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 10. 22:00 - Alvin és a Mókusok

Alvin és a Mókusok

Előzenekarok: No Last Page, Helo Zep! Az Alvin és a Mókusok 1993-ban alakult Nyíregyházán, egyszerű garázszenekarként. Az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdötték fel magukat.
Az eredeti felállásból Pásztor István (Alvin) énekes/gitáros jelenleg is a csapat frontembere. Alvinékat elsősorban a dalok szövege tette népszerűvé, amely az énekes életfelfogása alapján nagy változáson ment keresztül az évek folyamán. A nyers punktól kezdve a ska punk vonalon és a zúzósabb metálos hangzáson át a lírai dallamokig találunk zenei csemegét a repertoárból.
Csoma Viki basszusgitáros nélkül ma már elképzelhetetlen az "Alvin-hangzás". Viki 1998-ban lépett be a bandába, a basszusgitáron kívül vokálozik és énekel is.
Az esti program:
20:00 kapunyitás
20:15 No Last Page
21:00 Helo Zep!
21:45 ALVIN ÉS A MÓKUSOK

Jegyár: 2.000,-/2.500,- Ft.

Helyszín: Expresszó klub

Március 11. 20:00 - Fergeteges nőnapi buli a Rulett Együttessel!

Nőnapi buli a Rulett Együtessel!

A Rulett Együttes 1972-ben alakult. A több mint 40 év alatt az ország különböző pontjain voltak meghívott előadók színvonalas rendezvényeken. A zenekar „táncolható házi buli zenét” játszik, amely lételeme egy jó mulatságnak, ahol garantáltan táncra perdül minden korosztály!
Kapunyitás 20:00 / Vacsora: 20:30 / Koncert kb. 21:30 órától
Belépő:3500 Ft (mely magában foglalja a kétfogásos vacsorát)

A menü:
Nőnapi barackleves Baileys habbal
Aszalt szilvás jércemell rumos meggyszósszal és hercegnő burgonyával
Csokis-narancsos tortácska

B menü:
Tárkonyos borjúragu leves
Gundel tokány házi burgonyafánkkal (vörösboros hátszín, csirkemáj, zöldborsó, zöldbab,habart tojás)
Gesztenye szelet

C menü: (vegetáriánus menü)
Nőnapi barackleves Baileys habbal
Vaslapon sült kézműves sajt áfonyával és mandulás rizzsel
Csokis-narancsos torta

Előzetes asztalfoglalás szükséges!
További információ: +36 88 889 185 vagy info@historiahangvilla.hu

Helyszín: Hangvilla, Étterem

Március 12. 17:00 - A Padlás

A Padlás

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.
Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.
A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik.

Jegyárak: 2.900,-/2.200,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 13. 19:00 - Perényi

Perényi

Műsor:
G. Rossini: Semiramis - nyitány
J. Haydn: D-dúr csellóverseny, Hob. VIIb:2
J. Brahms: IV. (e-moll) szimfónia, op. 98
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Perényi Miklós - gordonka
Rossini utolsó olasz operája, az 1823-ban Velencében bemutatott Semiramide művészien kidolgozott nyitánya a zeneszerzőre olyannyira jellemző, felhőtlenül vidám hangulattal, sziporkázó zenei ötletek valóságos kavalkádjával indítja a hangversenyt. A csellórepertoár egyik legfontosabb darabja, Haydn D-dúr koncertje hitelességét jó ideig vitatták a zenetörténészek, ám mára kiegyenesedtek a kérdőjelek: a pompás versenymű valóban a klasszika nagy mesterének alkotása, melyet egyik legnagyobb élő interpretátora, Perényi Miklós előadásában hallani mindig kivételes élmény. A romantika, egyben a szimfonikus zene egyik legnagyobb remekműve, Brahms a zenetörténet egészét magába foglaló utolsó szimfóniája teszi fel a koronát az estre.

Jegyár: 5.000 Ft

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 14. 19:00 – Nyitott Akadémia ...a lélek dolgai: Mit üzen a lelked?

dr. Buda László: Nyitott Akadémia

Dr. Buda László Mit üzen a tested? című műve 2013 egyik nagy könyvsikere volt Magyarországon. A Pécsi Tudományegyetem korábbi tanszékvezetője most ismét könyvet írt, az előző folytatását, Mit üzen a lelked? Önelfogadás, önszeretet, öngyógyítás a gyakorlatban címmel, amelyhez kapcsolódóan országos előadói körútra indult. A neves orvossal való találkozás nemcsak egy élményszerű, szórakoztató estét ígér (Buda László ugyanis kitűnő, nagy hatású, jó humorú előadó), de esélyt is arra, hogy kellemetlen, makacs panaszainktól, túlsúlyunktól, betegségeinktől is megszabadulhatunk, ha megértjük az üzenetüket.

Jegyár: 2.300,-Ft

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 15. 19:00 - Góbé Zenekar - Ünnepi koncert

Góbé Zenekar

A Góbé zenekar első ízben a Hangvilla színpadán. A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel.
Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználják a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és a fesztiválokon. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában.
Két lemez dokumentálja, mindazt, amit Kiss-B. Ádám, a zenekar prímása így fogalmazott meg egy interjúban: „Legszívesebben ilyen zenét hallgattunk volna. Mivel nem találtunk ilyet, ezért megcsináltuk mi.”

Jegyárak:
I. kategória: 2.000 Ft. (5. sor)
II. kategória: 1.600 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 1.200 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 16. 19:00 – Dumaszínház: Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs, Felméri Péter

Dumaszínház

Március 16-án Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs és Felméri Péter érkezik a Hangvillába.

Jegyár: 3.100,-Ft

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 17. 19:00 - A Szkalla lányok

A Szkalla lányok

A nemzetközi hírű Macskajáték számtalan előadást ért már meg különböző szövegvariációkkal. Berényi Gábor már régebben készített egy „kamaraváltozatot”, most pedig A Szkalla lányok címen egy olyan szövegváltozatot, amelyben csupán a két főszereplő, mondja el, éli meg a Szkalla nővérek híres történetet.

Örkény István világhírű színdarabját a Macskajátékot Béres Ilona és Tordai Teri játsszák. Nincs is rajtuk kívül senki sem a színpadon. Ők vannak csak és ők minden, amit Örkény beleírt a darabba. Giza és Orbánné, ők ketten a Macskajáték egész világát életre keltik.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 18. 19:00 – Ivancsics Ilona és Színtársai: Sej, Szellők!

Sej, Szellők!

Nehéz lenne egyazon stílusbéli jelzővel meghatározni, mert a történet eredeti dokumentumokra épül, az 50-es évek fiatal pedagógus-házaspárjának abszurdba hajló élethelyzeteit jeleníti meg. Egy Somogy megyei apró falu bárói kastélyból átalakított körzeti általános iskolájával, írástudatlan cselédből szakfelügyelővé és kultúrkomisszárrá váló nőalakjával, a tsz-esítések viharkabátos fiatal elvtársával, a tizenhat gyerekes államosított cigányasszonyával valódi XX. századi kavalkád. Ebben a sokszor életveszélyes helyzetben kell eligazodnia Katónak, a fiatal tanítónőnek, akiből egy párthatározat előbb lenini néptanítót, majd iskolaigazgató pajtást kreált. A számtalan tragikus és komikus helyzet igényesen feldolgozott mozgalmi dalokkal, szórakoztató úttörő-revü is lehetne, ha nem szőné át a folyamatos fenyegetettség? A beadott földek miatt, a titkos keresztelők miatt, a beszolgáltatások miatt, és a Rákosi Mátyás 60. születésnapjára készülő nagyoperett miatt? Kató, a tanítónő kulturális műsorokat, színházi előadásokat rendez, közben megszüli három gyermekét; és 1956-ra veszélybe kerül eddig fennem épített élete.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 15. 20:00 – SZAXOFON Kávéház

Szaxofon Kávéház

Veszprém zenei életének immár 20 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról.

"How my heart is singing, while the band is swinging" - szól a dal, és reméljük közönségünkből is sokan ezzel az érzéssel fogják hallgatni műsorunkat.

Helyszín: Hangvilla

Március 19. 19:00 - Fool Moon - 15 év

Fool Moon

Hazánk első számú acapella együttese a Hangvillában.

A Fool Moon hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 15 évnyi sikertörténetet tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is.

Jegyárak:
I. kategória: 4.500 Ft. (5. sor)
II. kategória: 3.500 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 2.900 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 22. 19:00 – Geszti Péter: Inspirációs Előadások

Geszti Péter önálló estje

Geszti Péter önálló estje a Hangvillában
Az előadásban Péter inspiráló erővel, szórakoztató módon beszél szakmáiban megszerzett tapasztalatairól. A sok képpel, videobejátszással gazdagított gondolatmenetek tele vannak személyességgel, őszinteséggel, humorral és nyitottsággal.


Saját történetein keresztül mutat be egy-egy témát, ettől hiteles és élményszerű az előadás. A néző ugyanis rendszerint találkozott már Geszti valamelyik korábbi sikerével, melynek hátországát megismerve, a színfalak mögé tekintve számos tanulság lesz levonható…


Jegyár: 3.500,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 24. 22:00 – Margaret Island - Bakancslista Lemezbemutató Turné

Margaret Island

"Rengeteg olyan dolog történt velünk az utóbbi időben, amiről kiskorunk óta álmodoztunk, így kihúzhattuk a saját bakancslistánkról. Ezekből az élményekből íródtak az új lemez dalai.

Az újdonságok mellett természetesen a már jól ismert kedvencek sem maradnak ki a mosolygós örömzenélésből."

Jegyár: 1.500,-/2.000,- Ft.

Helyszín: Expresszó klub

Március 25. 19:00 – Dunaújvárosi Bartók Táncszínház: Kármen

Kármen

Georges Bizet halhatatlan operája ihlette a Bartók Táncszínház bemutatóját. A mi előadásunk azonban nem Sevillában játszódik a történelmi múltban, hanem Magyarországon a jelenben. Mondjuk egy vidéki kisközségben. Itt egy igazán zárt közösség szereplői népesítik be ezt a szenvedélyes, magával ragadó históriát, élükön Kármennel, a szemrevaló cigánylánnyal.

10 éves kortól/60 perc szünet nélkül

Rendező – Koreográfus: Vári Bertalan (Harangozó Díjas)

Jegyár: 3.500,- / 2.800,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 27. 19:00 - Koncz Zsuzsa - Vadvilág

Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak – ráadásul egyáltalán nem elérhetetlen legenda, hiszen koncertjeivel folyamatos és eleven kapcsolatot tart fent közönségével. 2016. novemberében megjelent Koncz Zsuzsa vadonatúj albuma Vadvilág címmel ami három hét alatt aranylemez lett. A Vadvilág megjelenését követően Zsuzsa országos turnéra indul. A tavaszi koncerten bemutatkozik az új lemez, de természetesen hallhatunk olyan régi nagy kedvenceket is, amelyektől Koncz Zsuzsa az lett, aki: ünnepelt, rajongott sztár, és közvetlen, őszinte előadó.

Jegyárak:
I. kategória: 5.900 Ft. (5. sor)
II. kategória: 5.200 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 4.500 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 28. és 29. 19:00 – MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE - Csendes szellők – Száguldó trill

Mendelssohn Kamarazenekar Hangversenye

CSENDES SZELLŐK – SZÁGULDÓ TRILLÁK
4. hangverseny, Veszprém – Hangvilla

HOLST: Moorside – szvit
HÄNDEL: Silete venti – motetta
TOLDRÁ: Tengeri kilátás – szvit
HAYDN: Miseri noi, miseri patria
HAYDN: Scena di Berenice
Közreműködik:
KOLONITS KLÁRA
Az Állami Operaház magánénekese
LISZT-díjas énekművész

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 30. 19:00 - Ivan & the Parazol - Hommage à Syrius

Ivan & the Parazol

Egy 'zenei álarcosbál', ami tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.

Az Ivan & The Parazol 2010-es megalakulása óta törekedett új dolgok, kreatív ötletek megvalósítására. A Müpa teljesen más világ egy könnyűzenésznek: más színpadkép, más közönség, más akusztika. Éppen ezek a különbségek teszik azonban érdekessé és értékessé azt, ha egy rockzenekar szólaltatja meg zenéjét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Számtalan példa igazolta: van átjárás a könnyű- és a klasszikus zene között.

Jegyárak:
I. kategória: 3.000 Ft. (5. sor)
II. kategória: 2.400 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 1.800 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Március 31. 19:00 – Filharmónia felnőtt bérlet - Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Filharmónia

Balog József (zongora)
Vezényel: Kesselyák Gergely
Műsor:
Wagner: Parsifal - Nagypénteki varázs
Liszt: Haláltánc
A. Ribnyikov: 5. szimfónia

Jegyár: 5.400,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem