Hangvilla májusi programjai

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.
Az előadás főszerepeit Szente Árpád Csaba, Szelle Dávid és Kékesi Gábor játsszák.
Rendező: Vándorfi László.
Koreográfus: Krámer György
Jegyár: 4.000/3.600 Ft (ifjúsági előadáson 1.500 Ft)

Az előadás időpontjai:
2017.05.04. 15:00
2017.05.05. 19:00 és 15:00
2017.05.09. 15:00
2017.05.11. 15:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 07. 19:00 – Allegro Barbaro - A Muzsikás együttes és Fülei Balázs koncertje

Allegro Barbaro - A Muzsikás együttes és Fülei Balázs koncertje

Bartók, Kodály zongoradarabjai és népzene a Muzsikás együttes és Fülei Balázs közös koncertjén a Hangvillában.
Mit hallhatott Bartók gyűjtő körútjai során? Milyen dalok, motívumok, hangszerek hagyhattak nyomot a lelkében, fejében, és később, a műveiben, például a Román népi táncokban, vagy az Allegro Barbaroban? És mely dallamok hathattak Kodályra? Hogyan kapcsolódnak össze darabjai – a klasszikus zene ritka gyöngyszemei – a népzenével? Izgalmas és lendületes előadás adja meg mindezekre a választ a Muzsikás Együttes és Fülei Balázs koncertjén, ahol a hangszerek, az ének, a tánc mind-mind ezekhez a kérdésekhez visz közelebb. A Muzsikás együttes tavaszi országjáró körútjának hangversenyein felváltva, egymást kiegészítve, és egymás hatását felerősítve szólal meg a népzene, valamint Kodály és Bartók zongoradarabjai.

Jegyárak:
I. kategória: 3.900 Ft. (5. sor)
II. kategória: 3.200 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 2.500 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 12 és 13. 19:00 - MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE - Négy húron a nagyvilágban

MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE - Négy húron a nagyvilágban

NÉGY HÚRON A NAGYVILÁGBAN
5. hangverseny, Veszprém –Hangvilla

SZTRAVINSZKIJ: Concerto in D „Bázeli concerto”
MOZART: C-dúr rondó hegedűre és zenekarra
PLEYEL: D-dúr hegedűverseny
SCHUBERT–MAHLER: d-moll „A halál és a lányka” vonósnégyes (zenekari változat)
Közreműködik: SZABADI VILMOS LISZT-díjas hegedűművész

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 13. 21:00 – Szaxofon Kávéház

Szaxofon Kávéház

Veszprém zenei életének immár 25 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról.

"How my heart is singing, while the band is swinging" - szól a dal, és reméljük közönségünkből is sokan ezzel az érzéssel fogják hallgatni műsorunkat.

Asztalfoglalás: 88/889-180

Belépő: 1.000,- Ft.

Helyszín: Hangvilla

Május 14. 17:00 és 19:00 – Csányi Sándor önálló estje

Csányi Sándor önálló estje

Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: „Mit akar a nő?

A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a „stand-up comedy” elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait. Eközben a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak alteregóit is magára ölti, vagyis bár egyszemélyes színdarabot látunk, mégis hat férfitípus elevenedik mega színpadon, akik tanácsaikkal és történeteikkel inkább összezavarják Sanyit, semmint segítik abban, hogy a fenti, nagy kérdésre megtalálja a választ. Hogy ez végül sikerül-e neki, egyelőre maradjon titok!

Jegyár: 3.500,-/2.800,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Májuss 17. 18:00 - Dumaszínház: Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai

Dumaszínház: Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai

Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje a Hangvillában.

Kiss Ádám: A Dumaszínház egyik legfiatalabb tagja, aki már akkoriban stand-upolt, amikor még nem is sejtette, hogy ez a műfaj létezik.

Szalagavató-forradalmár, az iskolarádió fenegyereke. Gyerekkorában Fábry Sándor szeretett volna lenni. Tőle tudjuk, hogyan lehet lapostányérral pókerezni, miért visel napszemüveget a nap, és mit jelent a wellness-ajánlatokban a csokoládépakolás. A játékkonzol-függő humorfesztivál győztes, Kissfilm rendező és vágó. A welcome-rántotthús fogalmának megalkotója, aki titokban szeretne sütemény-stylist lenni, de semmiképpen nem lila lakkdzsekiben, legfeljebb egy Szütyiő-vel. Panel-Lackó hű barátja, a piszológus nővér öccse, a vérvételek és tanévnyitók antihőse. A Kiss Kiss Benk Benk című könyv szerzői közül Kiss Kiss. Nagy Éva reciproka, Nagy Feró inverze, a szép, magyar, irodalmi nyelv elkötelezett védelmezője. A Dumaszínház FC válogatott játékosa. Mottója: Az élethez kell egy szerencsi Kiss

Benk Dénes: A jászárokszállási, ősi magyar nevettető-klán leszármazottjának vallja magát, genetikai kódjában már gyerekként kimutatták a viccelődésre való hajlamot.

Vele született humorista adottságait előbb általános-, és középiskolai tanárai, később pedig az egyetemi kreditrendszer igyekezett elnyomni, hogy aztán a szórakoztatás iránti vágy felhajtóereje, elemi erővel repítse el a dumaszínpadig. A kotyogós kávéfőző hangutánzó mestere, a populáris Pápa-zene támogatója, a Magdi anyus klón-hadsereg tervezője, aki megjelölte Overdose-t az iwiw-en. Gépészmérnökből lett poénművész, Aranykacaj-díjra jelölt viccmester, a Tölcsérek Rambóhoz című operett szerzője.

Jegyár: 3.100,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 18. 19:00 – Anyák napi Operettgála

Anyák napi Operettgála

Az Anyák napi Operettgála sztárja Koós János lesz aki ezen az estén egy különleges szerepben az operettek kultikus alakjává válik. és elvarázsolja a nézőket mindenkit megkacagtató humorával és új repertoárjában a Csókos asszony dallamai is megszólalnak. Felhőtlen hangulat, pezsgő, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, látványos, pompás jelmezek. Mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával, és világhírű melódiáival egy igazi „ungarishe vircsaft” kíséretében…

Jegyárak:
I. kategória: 4.900 Ft. (5. sor)
II. kategória: 4.500 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 3.900 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 20. 16:00 – Csak egy SZABAD ember lehet egészséges - Dr. Lenkei Gábor előadása

Csak egy SZABAD ember lehet egészséges - Dr. Lenkei Gábor előadása

Csak egy SZABAD ember lehet egészséges - Dr. Lenkei Gábor előadása
időpont: 2017. május 20. szombat 16 óra
helyszín: Hangvilla Színházterem
jegyár: 600.- (aznap a helyszínen 1500.-)
jegyek kaphatóak: Holisztika Centrum, Veszprém, Kossuth u. 6. félemelet
Érdeklődés: 0670/332-8508
Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 20. 20:30 - SESSION – Led Zeppelin Session

SESSION – Led Zeppelin Session

Veszprém város kultikus csapata, a több, mint két évtizedes múltra visszatekintő SESSION Led Zeppelin Emlékzenekar május 20-án, tizenkét év után – egyetlen koncert erejéig – ismét színpadra áll!

Az eseményhez az ország egyik legprofibb, ezáltal a SESSION zenei múltjához leginkább méltó koncertszínpada, a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér nagyterme szolgáltat helyszínt.

A zenekar tagjai, a két felvonásos koncerten, szeretnének még egyszer együtt fejet hajtani az általunk rajongásig szeretett LED ZEPPELIN munkássága előtt és felejthetetlen pillanatokat szerezni az őket hosszú évekig támogató közönség számára.

Jegyár: elővételben 2.000,- Ft

A koncert napján, a helyszínen: 2.500,- Ft

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Május 30. 19:00 – Dr. Csernus Imre előadása Veszprémben

Dr. Csernus Imre előadása Veszprémben

Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni.

Egyik rajongója írja:

"Én azért imádom Csernus dokit, mert éppen a nyers-őszinteségével nagyon sok hibámra ráébresztett, sok hiányosságomat felismertem általa, és egyben az erősségeimet is.... Ezért még jó darabig el fogok járni az előadásaira, hogy minél több önismeretet, tudást magamba szívjak, és tanuljak akár mások hibáiból is...."

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem