Hangvilla januári programjai

Január 6. Lajkó Félix: Újévi koncert

Lajkó Félix: Újévi koncert

Azt eddig is tudtuk, hogy Lajkó Félix zseni, nem csak azért ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést okozni. Ezúttal egy öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy – és talán ez a legfontosabb - hogy sosem borul a balansz Félix ego és zenekari ego között. Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg, hogy tényleg inspirálják, kiegészítik egymást.
Zenekarban játszani kötöttséget jelent, mondja Lajkó Félix: “A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, ami zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.”
Nos, nekünk az újévi koncerten vélhetően nem lesz hiányérzetünk! Kell most ez a zenekar, nem csak azért, mert ily módon eleve több emberhez jut el ez az olykor “elborultnak” bélyegzett, virtuóz muzsika, hanem azért is, mert talán produkcióban még sosem láttuk ennyire felszabadultnak Lajkó Félixet.

Játékos, kommunikatív (zenei értelemben, nem élőszóban, félreértés ne essék), és elégedett.
Indítsák Önök is elégedetten az újévet, tartsanak velünk!

Jegyár: 4900 Ft

Az előadás időpontja:
2020.01.06. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 10. Boban Markovic Orkestar: Mrak lemezbemutató koncert

Boban Markovic Orkestar: Mrak lemezbemutató koncert

A világ legrangosabb nemzetközi világzenei toplistájának élére került a Boban Markovic Orkestar MRAK című albuma, melynek lemezbemutató koncertjével áll ezen az estén színpadra a zenekar. A World Music Charts Europe zsűrijében 27 ország mintegy 50 rádiós világzenei szakembere szavaz a hónap legjobb lemezeiről. Nemcsak júliusban, de augusztusban is a Boban Markovic Orkestar MRAK című albumát választották a világ legjobb lemezének, amely így az első helyen vezette a listát, majd még három hónapig volt benne a TOP 10-ben. Ez az egyik legrangosabb szakmai elismerés, amit egy album a nemzetközi világzenei piacon kaphat. A listát minden hónap 1-én teszik közzé a https://wmce.de/ oldalon. A nemzetközi sajtóban Boban lemezét a Balkán zene nagy visszatérésének nevezték, és a Songlines Magazin a TOP OF THE WORLD címet adományozta neki, ami a világ legjobbjai közé emelte máris a frissen megjelent albumot. A MRAK (Sötétség) című lemez magyar kiadó(!), a Fonó gondozásában jelent meg 2019. áprilisában, terjedelmét és hangulatát tekintve olyan, mint egy jó balkán buli a maga kihagyhatatlan csúcspontjaival és szomorúságba hajló mélységeivel. Egy olyan válogatás, amely egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott. Az biztos hogy nehéz lesz ülve maradni a koncert alatt, mert a legújabb zenei anyagból még jobban árad az életöröm, mint eddig valaha... a modern HD elemek pedig új ajtókat nyitnak meg a fiatalabb generációk zenei ízlése felé is.

Jegyárak: 4.700/5.400/6.100 Ft.

A koncert időpontja:

2020.01.10. 19:00


Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 11. Hangvilla díj 2019 – Ünnepi koncert

Hangvilla díj 2019 – Ünnepi koncert

Tompos Kátya, Hrutka Róbert és az Antal Gábor Trió kapja az idei Hangvilla könnyűzenei díjat. Január 11-én este 7 órakor a három díjazott ad közös koncertet a Hangvilla Nagytermében.

A Hangvilla könnyűzenei-díjasok koncertjét nemcsak Tompos Kátya és Hrutka Róbert sokoldalú és sokszínű alkotói együttműködése és a szakmailag jól képzett fiatal zenész generációhoz tartozó Antal Gábor Trio zenéje, hanem a három díjazott közös muzsikálása teszi egyedivé és megismételhetetlenné.

Jegyár: 2.500 Ft.

Minden jegy mellé két ajándék cd-t adunk ajándékba.

A koncert időpontja:

2020.01.11. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 12. Joe Landry: Az élet csodaszép

Joe Landry: Az élet csodaszép

Élő rádiójáték (Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás) – magyarországi ősbemutató

A színdarab az 1947-ben, James Stewart főszereplésével bemutatott, azonos című klasszikus filmen alapul (It’s a wonderful life).

A darab főszereplője George, akit gyerekkora óta a jóindulat vezérel és kiváló képességei ellenére épp ez taszítja reménytelen helyzetbe. Amikor végleg bezárulnak lehetőségeinek kapui, őrző angyala a mennyből egy, még szárnyait ki nem érdemelt segédangyalt küld segítségére. Mulatságos és megható jelenetek során, az öngyilkosság előtti pillanatban George ráeszmél arra, hogy halálával mennyit is veszítene a világ, és hogy miről is szól az élet, mennyire tágak egy szeretet-vezérelt világ dimenziói.


Jegyár: 4.500/4.000,- Ft.

Az előadás időpontja:

2020.01.12. 17:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 17. Lovasi András: Tűzijáték délben

Lovasi András: Tűzijáték délben

A koncert gerincét az első szólóalbum (Bandi a hegyről, 2001) és a 2019 januárjában megjelent „Tűzijáték délben" című lemezek dalai adják. De válogatást hallhatunk az elmúlt 30 év munkásságából is. (Kispál és a Borz, Kiscsillag) Kicsit más köntösben, személyesebb hangvételben.

Jegyár: 3.500,- Ft.

Az előadás időpontja:

2020.01.17. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 18. Pannon Várszínház: Egy darabot a szívemből

Pannon Várszínház: Egy darabot a szívemből

A darab az elvágyódásról szól. A 60-as évek végének Magyarországán egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadságra. A nagy és kockázatos lépést nehéz megtenni, a disszidálás retorziói miatt. A lázadásból fakadó, nem indokolatlan kalandok véletlen tragédiákat, szerencsétlen sorsokat eredményeznek. A társaság vezéralakjai, Tomi és Robi különböző utakon indulnak el. Egyikük végül a „szabadságot választja”, másikuk „kalandvágyból itthon marad”. Anyai féltés, bulis haverok, egy öreg lemezárus, felébredő és múló szerelmek, szétszakadó barátságok, árnyalják a történetet. De mindvégig a fiatalság fékezhetetlen humora, pörgős életritmusa, hétköznapi örömei és nagy álmodásai sugározzák a derűt, az élet igenlését, a reményt.

Jegyár: 4900Ft/4500Ft

Az előadás időpontja:

2020.01.18. 18:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Mendelssohn bérlet – 2. koncert

Mendelssohn Kamarazenekar

„CSATÁK–VESZTESÉGEK”

BIBER: Battalia (A csata) „Sonata di marche”


BEETHOVEN: c-moll vonósötös, op. 104(a szerző átirata a c-moll op. 1, No. 3 zongorás trióból)


SOSZTAKOVICS: Kamaraszimfónia op. 110a(Rudolf Barshai átirata a 8. vonósnégyesből)


Előadja a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR


Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész

BÉRLET-ÉS JEGYVÁSÁRLÁS:
PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYIRODÁJÁBAN (a Színház főbejáratától jobbra–Óvári u. 2.)

H–P 8:00–14:00, tel/fax: (88)422–440, E-mail: jegyiroda@petofiszinhaz.hu
PETŐFI SZÍNHÁZ JEGYPÉNZTÁRÁBAN (a Színház előcsarnokában)

H–P 10:00–13:00 és 14:00–18:00, tel: (88)424–235, Email: jegypenztar@petofiszinhaz.hu
HANGVILLÁBAN (Veszprém, Brusznyai u. 2.) Veszprémi Programiroda pultjánál,

H–P 9:00–17:00 (ebédszünet:12:30–13:00), illetve a koncertek napján, kezdés előtt egy órával. Tel.: (88) 889–179, E-mail: programirodajegy@hangvilla.com

A koncert időpontjai:

2020.01.19. 19:00

2020.01.20. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

MEGYÜNK A LEVESBE – Hazdházi László önálló estje, műsorvezető:Musimbe Dávid Dennis

FootNotes Dance Company

Hangulat-karbantartó 30 éve a pályán, de ha a nevét hallják, sokan még így is azt hiszik, egy afrikai orvos, pedig Karinthy-gyűrűs humorista. 1971 óta ír, de csak a kilencvenes évek közepétől jelennek meg írásai vicces lapokban. Több könyv társszerzője kollégáival. Nekem 8. /Litkai - Hadházi/ Megint 8. /Litkai - Hadházi/ A Föld kilencvenkilenc legkevésbé ismert csodája /Pataki Balázs - Litkai Gergely - Kovács András Péter - Hadházi László/ Korábban rádiós műsorvezető, de ma már kizárólag a Rádiókabaré szerzője és előadója. Egy-két televíziós produkcióban is feltűnt, majd a Showder Klub nevettetője lett. A Dumaszínház társulatának egyik alapító tagja. Negyvenhetes cipőt hord. Példaképe Malcolm Young az AC/DC ritmusgitárosa.

Jegyár: 3.900,- Ft.

Az előadások időpontjai:

2020.01.23. 18:00

2020.01.23. 20:30

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 24. Újévi Operett Gála 2020 – Ünnepi koncert az operett csillagaival

Újévi Operett Gála 2020

Évekig láthatta a közönség Oszvald Marikát a Monarchia Operett előadásaiban, de fellépett a produkcióban az utóbbi években Szulák Andrea, Bangó Margit, Koós János, és tomboló sikerrel Esztergályos Cecília is. Tavaly mindenki Magdi anyusa Fodor Zsóka debütált operett szerepben, most viszont egy igazi meglepetéssel tér vissza a világhírű produkció, amelyben hosszú évek után újra színpadon látható a tv-ből számos műsorból ismert Rózsa György.

A közönség kérésére 2020-ban, megújulva látható a MONARCHIA OPERETT előadása több száz látványos jelmezzel, kitűnő énekhangokkal, élő zenekarral. Vadonatúj műsort, káprázatos látványvilágot, és egy igazi legenda „feltámadását” ígérik a szervezők az operett kedvelő közönségnek.

A társulatot utazásaik során hatalmas ovációval, és álló tapsviharral fogadják, amelyben a legtehetségesebb magyar előadók, táncosok, zenészek lettek összeválogatva. A kitűnő szólisták, zenészek, táncosok mellett felejthetetlen látványt nyújtanak gyönyörű jelmezek, és produkció látványvilága, az előadás így méltán érdemelte ki, a kritikusok szerint „a leglátványosabb magyar operett gála” címet. A 2020-as előadásban is közel 200 gyönyörű egyedileg tervezett jelmez lesz látható.

A hagyományossá vált Újévi operett gála sztárja és házigazdája, egy igazi humor bomba Rózsa György az ország „Rózsagyuri”-ja lesz, aki ezen az estén egy különleges szerepben az operettek kultikus alakjává is válik, és elvarázsolja a nézőket mindenkit megkacagtató humorával ,és egy igazi meglepetés produkcióval.

Felhőtlen hangulat, pezsgő, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, látványos, pompás jelmezek. Mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával, és világhírű melódiáival egy igazi „ungarishe vircsaft” kíséretében az újévi operett koncerten. Lepje meg szeretteit karácsonyra az ország leglátványosabb Operett showjával!

A VIP jegy tartalmaz egy pezsgős koccintást előadás előtt a műsor sztárjaival, valamint a 2020-as gála dalait tartalmazó ajándék CD-t, mely a helyszínen, a koncert előtt kerül átadásra.

Az előadás időpontja:

2020.01.24. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 25. Pannon Várszínház: Csinibaba

Pannon Várszínház: Csinibaba

A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata.

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Mindenféle csinibabák és gézengúzok jelentkezni akarnak, hogy megmutassák, ők mit tudnak. A nyertesek kiutazhatnak a Helsinki VIT-re is, és az ugyebár már nyugat. Itt az alkalom, hogy az ’56-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attilának meg kell nyernie valamilyen kategóriát, hogy az Amerikában élő Katinkájához kijusson. Mivel ő és barátai a csajozáson kívül máshoz nem értenek, ezért tánczenekart alapítanak.

Boston Cézárja, a kiöregedett disszidens bokszoló láncait letépő erőművészként is újra visszajuthatna ifjú Elvis imitátorként a szabad világba. Aki végképp nem ért semmihez, az magát mutatja meg, vagy legalábbis a bugyiját, mint Terike, a kalauznő.

Aki ezt a felbolydult méhkast és az ő kis birodalmát megpróbálja kordában tartani, az Simon bácsi, a minden lében kanál, és mindenkiről mindent tudni akaró tömbbizalmi. Pechjére ő is tud valamit – steppel.

Bár a kubai rakétaválság miatt a világ épp a III. világháború határán táncol, de kis hazánkban süt a nap, barna bőrű hableányok tartanak fürdőruha bemutatót az új tömbstrandon, és ha a népet békén hagyná a felső vezetés, imádnának élni. Hogy hőseinknek beteljesül-e az álmuk, és megnyerik-e a Ki mit tud?-ot, az már csak rajtuk múlik. Vagy mégsem? Mindegy, ők imádtak élni. Akkor is, és ma is.


Jegyár: 5.600,-/5.000,- Ft.

Az előadás időpontja:

2020.01.25. 18:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 26. Pannon Várszínház: A padlás

Pannon Várszínház: A padlás

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét. A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik.

Jegyárak: 4.900,-/4.500,- Ft.

Az előadás időpontja:

2020.01.26. 17:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Január 27. Budapesti Fesztiválzenekar – Filharmónia Hangvilla bérlet 2019/2020

Filharmónia Hangvilla bérlet

Előadók:

Budapesti Fesztiválzenekar


Gálfi Csaba és Juhász Barna - brácsa


Pivon Gabriella - fuvola


Polónyi Ágnes - hárfa

Műsor:
Vivaldi: g-moll concerto grosso, RV 578

Händel: D-dúr concerto grosso, op. 6/5

Bach: 6. brandenburgi verseny

Mozart: D-dúr szimfónia, K. 19

Mozart: Fuvola-hárfa kettősverseny, K. 299

Jegyár: 6.400,- Ft.

Az előadás időpontja:
2020.01.27. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem