Hangvilla februári programjai

Február 02. 10:00 és 15:00 - Play

Play

Mi történik, ha a gyerekek már nem egymással, hanem egy virtuális világban érzik jól magukat? Mi lesz, ha a számítógépjáték valósággá válik? Hogyan győzzük le az ellenséget? Ki az ellenség? És van-e visszaút a realitásba? Táncmese szöveg nélkül gyerekeknek gyerekekről és a játékörömről.

Helyszín: Hangvilla,Nagyterem

Február 13. 19:00 - Egy darabot a szívemből

Egy darabot a szívemből

A darab az elvágyódásról szól. A 60-as évek végének Magyarországán egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadságra. A nagy és kockázatos lépést nehéz megtenni, a disszidálás retorziói miatt. A lázadásból fakadó, nem indokolatlan kalandok véletlen tragédiákat, szerencsétlen sorsokat eredményeznek.

Jegyár: 4000/3600,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Február 04. 21:00 - Szaxofon Kávéház

Szaxofon Kávéház

Veszprém zenei életének immár 20 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról.

Helyszín: Hangvilla

Február 04. 22:00 – Belga

Belga

A Bëlga a hivatalos krónika szerint 1998 tavaszán alakult. Három alapítója, Mégötlövés, Bauxit és Tokyo A Tan Kapuja Buddhista Főiskola egykori hallgatói. Hozzájuk csatlakozott a Tilos rádiós DJ Titusz, aki azóta is állandó (háttér)tagja a formációnak. Egy ideig (egészen pontosan 2003 tavaszáig) Sicratman és Lord Cursor is az együttes kötelékeihez tartoztak.

Jegyár: 1.800,-/2.300,- Ft.

Helyszín: Expresszó Klub

Február 10. 22:00 – Honeybeast - Csakazértis turné

Honeybeast

Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron (vagy ukulelén) is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben.- ez a Honeybeast. A zene iránti elkötelezett rajongás és a nem csak táncos lábakat megmozgató koncertélmény nyújtásának vágya hozta létre a hattagú szegedi zenekart.

Jegyár: 2.000,-/2.500,- Ft.

Helyszín: Expresszó Klub

A Szabin nők elrablása

A Szabin nők elrablása

A vándorszínészet sanyarú sorsa, a minden helyzetet bármi áron megoldani kész színi direktor groteszk figurája, az ifjúkori darabját dédelgető, köztiszteletben álló vidéki tanárember alkotói válsága keveredik remek dramaturgiával szerkesztett magánéleti konfliktusokkal, félreértésekkel – ahogy egy igazi bohózatba illik. Mégis átszövi a művet a színház iránti feltétlen szeretet, a színészek és környezetük elfogult imádata. Jelenünk színházi létéről szól a darab, megélhetési gondjainkról, megalkuvásainkról, a mindenen túlmutató játék öröméről – Horváth Jenő - Szenes Iván feledhetetlen slágereivel.

A produkció főszerepeit Molnár Ervin és Koscsisák András játsszák, rajtuk kívül összes színészünk színpadra lép az előadásban.

Az előadás időpontjai:
2017.02.11. 19:00
2017.02.12. 17:00
2017.02.17. 19:00
2017.02.19. 17:00
2017.02.20. 19:00
2017.02.22. 19:00
2017.02.24. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Február 13. 19:00 – Random Trip Hangvilla Special

Random Trip Hangvilla Special

A 2009-ben indult klubest vezéregyéniségei Delov Jávor, a Turbo dobosa, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa, akik körül minden alkalommal változó társaság zenél hétről-hétre az A38 Hajón, ill. alkalmanként vidéki klubok, fesztiválok színpadán. A határtalan jammelés során a közönség részese lehet a vegytiszta, minőségi zene születésének, ahol a jól ismert zenei stílusokat (funk, soul, disco, hip-hop, drum'n'bass, nu jazz, rock’n’roll stb.) a zenészek teljesen random módon ötvözik.

Jegyárak:
I. kategória: 3.000 Ft. (5. sor)
II. kategória: 2.400 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 1.800 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Február 17. 22:00 – Hooligans

Hooligans

A Hooligans az elmúlt 20 évben koncertről-koncertre, évről-évre igyekszik számos meglepetést okozni az irántuk érdeklődőknek. Így lesz ez 2017-ben is, hiszen az év eleji klubturnét még javában áthatja a fél éve megjelent Igaz Történet album szelleme és az Aréna koncert varázsa. Egy biztos, hogy Endi, Tibi, Csipa és Zsolti nem hagyja otthon a legnagyobb Hooligans örökzöldeket a legújabb koncertműsorból sem.

Jegyár: 2.900,- / 3.500,- Ft.

Helyszín: Expresszó Klub

Február 18. 19:00 - A Bunkerrajzoló

A Bunkerrajzoló

Géczi János - Likó Marcell - Vad Fruttik: A BUNKERRAJZOLÓ -zenés életrekonstrukció-

Az azonos című, nagy sikerű könyv zenés színpadi változatának ősbemutatója Likó Marcell és a Vad Fruttik nemzedékét szólaltatja meg. Humor, költészet és mindenekelőtt – zene! Szereplők: Kékesi Gábor, Szelle Dávid, Szente Árpád Csaba, Doriane Niabe és a Pannon Várszínház teljes társulata
Színpadra alkalmazta: Vándorfi László, Molnár Ervin, Lenchés Márton
Koreográfus: Krámer György, Vári Bertalan
Rendező: Vándorfi László

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Február 26 és 28. 19:00 – Mendelssohn Kamarazenekar Hangversenye - Farsangi koncert – Michel Legrand

Farsangi koncert

FARSANGI KONCERT – MICHEL LEGRAND EST
3. hangverseny, Veszprém – Hangvilla
Közreműködik:
ROBY LAKATOS, MALEK ANDERA, OLÁH KÁLMÁN
A műsorváltozás joga fenntartva!

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem