Hangvilla áprilisi programjai

Április 02. 17:00 - Kodály után 50 évvel

Kodály után 50 évvel

Az ünnepi műsorban Veszprém apró és tapasztalt muzsikusai bemutatják, hogy városunk hogyan őrzi Kodály örökségét halála után éppen 50 esztendővel.
Megszólal néhány ritkán hallható fiatalkori Kodály mű hangszeres szólisták előadásában, valamint Kodály pályatársaitól és tanítványai generációitól is hallhatunk különleges zeneműveket.
A pedagógiai örökséget a Simonyi Iskola kicsinyei varázsolják a színpadra.
Friedler Magdolna orgonaművész, Golarits Flóra és Hartmann Domonkos muzsikusnövendékek mellett énekel Veszprém Város Vegyeskara teljes kóruscsaládja.

Jegyárak: 2.000,- / 1.500,- Ft.

Helyszín: Hangvilla,Nagyterem

Április 07. 22:00 – Hiperkarma

Hiperkarma

A Délibáb című új Hiperkarma lemezbemutató koncertje az Expresszóban.

Vendég: Baron Mantis

Jegyár: 1.800,- / 2.200,- Ft.

Helyszín: Expresszó Klub

Április 10. 19:00 - Jamie Winchester & Hrutka Róbert - Wood & Strings

Jamie Winchester & Hrutka Róbert - Wood & Strings

Kilenc év után újra egy színpadon Jamie Wichester, Hrutka Róbert és a Mendelssohn Kamarazenekar.
Tizenhárom évvel ezelőtt támadt a gondolat Jamie Winchester és Hrutka Róbert fejében, hogy dalaikat szimfonikus zenekari kísérettel vigyék színpadra. Így született meg 2004-ben az első Wood & Strings koncert, ami akkora sikert aratott a közönség körében, hogy később ebből az anyagból született a zenekar harmadik albuma. A sok helyen áthangszerelt dalok igazi kuriózumnak számítottak a zenekar és a közönség számára is.
2008-ban a zenekar felfüggesztette működését, a tagok külön utakon folytatták zenei karrierjüket. A közönség nyomásának eleget téve most újra összeáll a banda, és kilenc évvel az utolsó közös koncert után, a Mendelssohn Kamarazenekarral karöltve, ismét színpadra állítják ezt a különleges hangulatú előadást.

Jegyár:
I. kategória: 5.400 Ft. (5. sor)
II. kategória: 4.900 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 4.200 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Április 11. 19:00 – Budapest Bár

Budapest Bár

A Budapest Bár január 13-i és február 4-i elmaradt koncertjének pótlása.

A Budapest Bár lassan hazajár a Hangvillába - ÁPRILIS 11-én ismét kitűnő csapattal érkeznek és segítenek abban, hogy jókedvűen induljon az év.

Novemberben a Budapest Bár Ünnep címmel új, karácsonyi lemezzel jelentkezik. A régi kedvencek mellett erről a lemezről is elhangzik majd néhány dal a Hangvillában! Nem kell tovább gondolkodni karácsonyi ajándékon sem: Budapest Bár jegynek és CD-nek biztos örülnek a barátnők és a családtagok is! Fellép a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi György, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Mező Misi.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Április 12. 18:00 – Müller Péter - Aranyfonál

Müller Péter - Aranyfonál

Előadás a lélek halhatatlanságáról.
Az élet körforgásának szimbólumai minden hétköznapi történésben felfedezhetők, ha nyitott szemmel és nyitott szívvel vagyunk jelen a világban.
Most egy olyan előadásra hívjuk Önöket, ahol nem kisebb körforgásról, mint élet és halál dolgáról osztja meg gondolatait az ismert és bölcs gondolkodó, Müller Péter.
Ez az előadás a lélek halhatatlanságáról szól és Müller Péter azon művésztársairól és példaképeiről, akik felismerték a szellemvilággal való összeköttetés jelentőségét.
Szellemhazánkkal akkor is kapcsolatban állunk, ha ez egyáltalán nem tudatosul bennünk, hiszen összeköt minket az úgynevezett „aranyfonál”.

Jegyár: 2.500,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Április 12. 22:00 - Punnany Massif

Punnany Massif

Egy éves szünet után újra turnézik a Punnany Massif.
Újra-itt-van, újra-itt-van… nemcsak a Nagy Csapat, hanem a tavasz is, és a tavasszal a Punnany Klubturné! Lezárva az előző esztendőt, amikor 'tök másba' voltunk', végre kiszabadulunk barlangunkból és visszatérünk a gyökerekhez (ne vedd magadra :)) - mármint a jó kis izzadós, tömegjelenetes, tumultuózus klubbulik ősi világába, szóval vissza az alapokhoz. Ha szeretnél minket intim közelségben, kvázi szag-távon belül megélni, ne hagyd magad otthon, mert rég nyomtunk ilyet és ki tudja mikor fogunk megint. Lényeg-a-lényeg: Est Café / JATE Klub / FEZEN Klub / Debrecen Hall / Akvárium / Expresszó / Helynekem – ha ezek a nevek mondanak neked valamit az önfeledt szórakozásról, akkor egy nyelvet beszélünk ééééés …ottali!

Jegyár: 3.500,- Ft

Helyszín: Expresszó klub

Április 13. 19:00 és 21:00 – Bödőcs Tibor - Nincs idő gólörömre

Bödőcs Tibor - Nincs idő gólörömre

Bödőcs Tibor önálló estje a Hangvillában.
Az élet értelme és kertészeti tippek, a Böllérbalett és a Cefre Palota után elkészült Bödőcs Tibor negyedik önálló estje: a Nincs idő gólörömre.
A szerző továbbra sem kímél senkit, és nem felejti, amit a bucsuszentlászlói kocsma tiszta forrásából merített. Beszél, többek között, az emberi beszédről, utódairól, felmenőiről, és most sem hallgat a politikáról. Majd meglátják!

Jegyár: 3.200,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Április 14. 19:00 – Csík Zenekar

Csík Zenekar

Tavalyi nagysikerű szabadtéri koncertje után idén újra Veszprémben zenél a Csík Zenekar. Elképesztő mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló technológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését.
A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újra formálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét. Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak:
Kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban. (Csík János)

Jegyárak:
I. kategória: 4.500 Ft. (5. sor)
II. kategória: 4.000 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 3.500 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Április 26. 19:00 - Bogányi

Sose halunk meg (musical)

Műsor:
Erkel F.: Hunyadi László - nyitány
Liszt F.: Esz-dúr zongoraverseny, S.124
Liszt F.: Haláltánc, S.126
Kodály Z.: Galántai táncok
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Bogányi Gergely - “Bogányi-zongora”
A Győri Filharmonikus Zenekar a magyar zenetörténet nagymestereinek műveiből összeállított programmal, Bogányi Gergely, a magyar zongoraiskola egyik vezető művésze közreműködésével és a nevével fémjelzett, a magyar hangszergyártás legújabb büszkeségének számító zongorával lép a veszprémi közönsége elé. Ezúttal a magyar nemzeti opera, Erkel Hunyadi Lászlójának heroikus nyitánya, Liszt a csillogó virtuozitást reprezentáló első zongoraversenye és a Dies irae-témát feldolgozó, avantgárd modernségével már a 20. század zenéjét előlegező Haláltánca, majd Kodály a verbunkos zene legnemesebb hagyományát folytató, felülmúlhatatlan népszerűségű Galántai táncai hangzanak el a Királynék városában.

Jegyár: 5.000 Ft

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Április 30. 19:00 – Budapest Klezmer Band

Budapest Klezmer Band

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát- medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.
A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek. Európát többször is körbejárták, a tengerentúli országokban és Izraelben is élvezettel hallgatják humorral fűszerezett zenéjüket.
A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 25 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert.

Jegyárak:
I. kategória: 4.200 Ft. (5. sor)
II. kategória: 3.500 Ft. (oldalpáholyok és nézőtér, kivéve az 5. és 15. sor)
III. kategória: 2.900 Ft. (15. sor)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem