Gyalogolj a vízért – Túra a Bakonyban

2020. március 21.

VÍZ VILÁGNAPJA március 22!

Az együttérzés kifejezése hívta életre a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) nemzetközi akciót, melyhez 22km-es és 12km-es túrával csatlakozunk.
Felkeressük a 22km-es túrán a Tiszta-víz-forrást a Bakony legnagyobb forrását, mely a Bakony mélyén mindentől távol található.
Bebarangoljuk a Séd-, Gella- és Fekete-séd-patakok vízgyűjtő területét ahol közel 100 forrás fakad. Érintünk rég elfelejtett tanyákat, malmokat. Célunk a figyelem felhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás valamint az egészséges mozgás népszerűsítése.
Túra végén szabadidős program (szalonnasütés) a célban a Holló és Bárány Vendégház melletti tisztáson. 47.14845° 17.736199° A vendégház környékén 2km-es forrástúra lehetőség ahol 15 forrás található a vendégház környékén. A forrásokat lehet körbejárni, megkóstolni. Csodaszép forrásvölgy pihenőhelyekkel, barlangi látnivalóval. Poharat kérjük mindenki hozzon magával.
Részletek a tturak.hu túraoldalon.
Rendezvény fő támogatója a Csolnoky Ferenc Kórház-Egészségfejlesztési Iroda.
A támogatás a nevezési díjakat, költségeket részben fedezi.

Kérjük, hogy 1.000 Ft-os adományoddal támogasd a HATESZ egyesület értékőrző tevékenységét!
Ember az Erdőért 2020-emlékév, Mentsük meg a Tiszafást-csemete ápolás, Tónibácsi kunyhója-menedékház felújítás a Tiszafásban, MÁV-PV Bunkermúzem Veszprém-üzemeltetés, fejlesztés, környezetvédelmi programok megvalósítása.

A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület 2020-as programjait itt olvashatod!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/198309118034569/

Helyszín: Bakony