Geoséta a veszprémi Benedek-hegy körül

2017.05.14. 10:00-12:00

2017.05.20. 15:00-17:00

Kétórás időutazásra invitál minden érdeklődőt Raffai Csilla, geotúra vezető, egy kényelmes városi séta keretében a Vár- és a Benedek-hegy környékére, a Bakony–Balaton UNESCO Geopark „fővárosába”!

A séta a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet: az egykori Tethys-tenger hullámverését követve felidézik a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton. Meghallgatják, hogy mit mesél az épített környezet, majd az ősmaradványok rajongóinak is kedveskednek: a szerelmesek lakatgyűjteménye mellett ammoniteszeket veszünk szemügyre a csiszolt burkolatban. A geológiai emlékek mellett szó esik a legfontosabb kultúrtörténeti helyszínekről és eseményekről is, miközben elhaladnak a három egykor duruzsuló malom mellett. A séta után biztosan más szemmel tekint majd a városra, a Sédre, a Benedek-hegyre, de még egy szimpla kőkerítésre is.

Tartson velünk és ismerje meg a Benedek-hegyet egy másik oldaláról!

Találkozási hely: Pajta Kisvendéglő, Pajta utca 7. (korábban Nivegyvölgyi Borok Háza) előtt

Útvonal (főbb érintett látnivalók): Pajta utcai parkoló - „Úrkúti” malom – Benedek-hegy – Patak tér – Káptalani „Kis” malom – Kollégium utca – Margit tér – Margit romok – Ring malom – Tobak utca – Pajta utcai parkoló

Geoséta hossza: 1,5 km

Geoséta várható időtartama: 1,5-2 óra

Részvételi díjak: felnőtt 700,-Ft, gyermek: 350 Ft

Előzetes jelentkezés: nem szükséges

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:

Raffai Csilla, 06 20 824 4675, csilla.raffai@gmail.com