Furmint Napok

2019.02.22-24.

2019 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében a Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág - Étel, Ital, Ágy és a MI A KŐ immár második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának.

Részletes program:

Péntek:

Míg pénteken a borászok zárt ajtók mögött tartanak szakmai találkozót, az éttermekben furmintra hangolt menüsorral várják a megéhezett látogatókat. Asztalfoglalás ajánlott!

Szombat:

A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló szakmai kurzusokat a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a szemináriumon résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül.

12:00-13:30 PÁLFFY PINCE - Balatoni Furmintok

12:00-13:30 KÁLI KÖVEK - Balatoni Furmintok

12:00-13:30 KÁLI ART INN - Balatoni Furmintok

15:00-16:30 PÁLFFY PINCE - Furmintok és Buborékok

15:00-16:30 KÁLI KÖVEK - A Furmint, mint házasítás

15:00-16:30 KÁLI ART INN - Gyengébb? Nem! - Furmint edition

A kóstolók befejeztével a Kővirág és a MI A KŐ egy, csak erre az alkalomra összeállított, furmintra hangolt menüsorral várja a vacsorázni vágyókat, míg a Pálffy Pincészet és a Káli Kövek Borászat szervezésében kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok teljes szortimenttel.

A Káli Art Inn erre a napra különleges furmint borvacsorával készül, ahol sommelier lesz a vendégek segítségére a furmintok világának felfedezésében.


Vasárnap:

Vasárnap délelőtt brunch-csal és dűlőtúrákkal búcsúztatja a 2019-es Furmint Napok a Káli-medencébe látogatókat.

Résztvevő pincészetek:

A lista folyamatosan bővül, hamarosan felfedjük a rendezvényen résztvevő pincészetek kilétét.

Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát.

Regisztráció: info@kostolom.hu

FIGYELEM!

A vacsorákon, illetve a vasárnapi programokon való részvétel egyéni foglaláshoz kötött, melyekre a jegyvásárlás az adott vendéglátóhelynél, elővételben lehetséges!

Helyszín: Köveskál