A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig

2020. szeptember 6.- november 30.

A Laczkó Dezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Laczkó Dezső Múzeumba (Veszprém Erzsébet sétány 1.) A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig című kiállítás megnyitójára, 2020. szeptember 6-án,vasárnap 16:30 órára.

A kiállítás megnyitón köszöntőt mond Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, valamint Péterváry-Szanyi Brigitta a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója. A kiállítást megnyitja M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, A tánc fesztiválja zsűritagja.

A megnyitón közreműködik a Kék Madár Táncműhely, Túrós-Máté Kinga és tanítványai.

A Tánc fesztiválja kísérőrendezvényeként, múzeumunk a saját képzőművészeti gyűjteményének kiemelkedő műtárgyegyüttesét mutatja be, Dohnál Szonja kurátor rendezésében. Gáspár Gábor ikonikus veszprémi fotóriporter sorozata összefoglalója az immár 22 éves A tánc fesztiválja történetének is.

A tánc fesztiváljára váltott belépőjegy felmutatásával kiállításunk kedvezményesen látogatható!

„Esterházy Péter írta Pina Bauschról, a modern táncművészet úttörőjéről, hogy „Nem az a kérdés, mi a tánc – noha állandóan ezt kérdezi: ez mért tánc, ez mért nem tánc –, végül is ez őt nem érdekli, ő nem koreográfus. Minden tánc, és a kérdés ez: mi a minden?, ez érdekli őt… Táncolni annyi, mint gondolkodni.” Gáspár Gábor fotográfiái Veszprémben, az Országos Táncművészeti Fesztiválon bemutatott legkiválóbb előadásokon készültek; több mint két évtizedet ölelnek fel. Fotói arról a mindenről beszélnek, amit ezen a nyelven, a tánc nyelvén el lehet mondani. Vagy talán többről, hiszen az előadás egy múló pillanat. Életről, halálról, erotikáról, erőszakról, fényről, sötétségről, valóságról, és nem a valóságról…”

Dohnál Szonja

művészettörténész muzeológus

A kiállítás megtekinthető 2020. szeptember 6.- november 30-ig

hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig

www.ldm.hu

Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém Erzsébet sétány 1.