Februári filmklub az Agórában, Veszprémben

2020. február 3. – 24.

Február 3. Valan – Az angyalok völgye
Magyar krimi-dráma, 97' 2019
R.: Bagota Béla
Sz.: Krisztik Csaba, Hatházi András, Pál Emőke

Péter nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Húgának, Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. (Mozinet).
Korhatár: 16 év

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2557314331057189/

Február 10. A feltaláló
Magyar életrajzi film 120’ 2019
R.: Gyöngyössy Bence
Sz.: Gáspár Tibor, Huszárik Kata, Für Anikó

A játékfilm dinamikus képsorokban mutatja be dr. Béres József kutató sorsát, a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő történetét. Miközben érzelmekben gazdag jelenetekben követi nyomon a kutató hatalommal vívott harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas–hetvenes évek Magyarországáról, a (nem) működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. (Pannonia E.)
Korhatár:12 év

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2789432114469078/

Február 17. Lola és a fiúk
Feliratos francia vígjáték, dráma 105’ 2018
R.: Jean-Paul Rouve
Sz.: Ludivine Sagnier, José Garcia, Jean-Paul Rouve

Lolának két fivére van, családi életük állandó elemei a viták, a félreértések és a vádaskodások. Eközben ez a három ember csak élni szeretné a saját életét: Benoit hamarosan apa lesz, Lola válása folyamatban van, Pierre-nek pedig a munkában akadnak egyre súlyosabb gondjai. A három testvér minden viszontagság ellenére az utolsó vérig kitart egymás mellett, elválaszthatatlan hármasként támogatják egymást jóban-rosszban. (Cirkofilm) Korhatár: 12 év

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/539873713538626/

Február 24. A rendszer
Feliratos spanyol-francia dráma 132’ 2019
R.: Rodrigo Sorogoyen
Sz.: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou

Manuel, egy befolyásos, karizmatikus politikus, akinek nagy esélye van arra, hogy regionális altitkárból végre elnökké léptessék elő. Tökéletes élete – a drága éttermek és luxus yachtok világa - pillanatok alatt összeomlik, amikor súlyos korrupciós botrányba keveredik. Párttársai magára hagyják, ám Manuelt nem olyan fából faragták, hogy egyedül vigye el a balhét. A párt megoldó emberének most saját bőrét kell mentenie, mielőtt a folyton nyomában szaglászó média kitálal. (magyarhangya)
Korhatár:16 év

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/527056894821377/


Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap

Agóra Filmklub-kártya érvényesíthető
Ha nem akarsz lemaradni az Agóra programjairól, akkor a https://agoraveszprem.hu/ oldalon a lap alján iratkozhatsz fel hírlevelünkre.

A programok a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg,www.nka.hu

Helyszín: Veszprém, Agóra Veszprém Kulturális Központ