Élővilág a kertben

2019. május 24.

A Balaton-felvidéki Nemzeti park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Csopakra, egy kellemes sétára, játékos foglakozásra a Pele-körútra.

A tanösvény az Angolkisasszonyok egykori üdülőjéből 2005-ben kialakított Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság székháza melletti parkban található.

Az ösvény jelképe a kertjeinket és padlásainkat is jól ismerő nagy pele. Interaktív, játékos séta elsősorban a környezetünkben észlelhető, nyomot hagyó állatvilág bemutatására törekszik. Az ösvény bemutatja patakjaink tisztaságának, szennyezettségének indikátorait, harmincféle fás szárú és lágyszárú növényt, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe is. Mintakertben az évszaknak megfelelő zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények is helyet kaptak.

A programra jelentkezés szükséges 2019. május 23-ig! A program térítésmentes.

1909. május 24-én alakultak meg az első európai nemzeti parkok Svédországban, mindjárt kilenc. Az EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999 óta ennek emlékére minden év május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Részletes információ:

Somlai Szilárd

+36 87 555 290

somlai@bfnp.hu

Helyszín: Csopak