Csúcs Túra – Éjjel-nappal

2021. 10. 16-17.

HATESZ egyesület 8. alkalommal szervezi meg a VERGA Zrt. Séd-völgy kilátóit, tanösvényeit bemutató családi túranapját, melynek célja a természetjárás-, egészséges testmozgás népszerűsítése, tájékozódási képesség fejlesztése, figyelem felhívása a természeti értékeink védelmére.

A túrát szombaton és vasárnap is megrendezzük minden távon! ÉJJEL IS!!!

Idén először ÉJJEL IS CSÚCS EZ A HELY! Minden távon! Teliholdas éjszakával várjuk a bátrakat!

Éjszakai túrán 14 év alattiak nem indulhatnak! Min. 2fős csapatban lehet nevezni -egyenként, láthatósági mellény és zseblámpa kötelező!

EXTRÉM túrázóknak ajánljuk az összes távot 63km! Éjjel-Nappal! Veszprém-Bánd/Bánd-Tiszafás/Bánd Kis-bükk-Hajag-Herend-Bánd. Több túratáv teljesítőknek 3 túra 1000- 2 túra 500Ft kedvezmény a teljes díjból. (1km-es táv ebbe nem számít bele)

A túrák teljesítménytúrák 4km/óra menetidővel, éjjel 3km/óra menetidővel kalkulálva, könnyen teljesíthetőek. A későn rajtba érkezők, futók saját idejük terhére is elindulhatnak, de az állomások zárási idejét figyelembe kell venni, célba legkésőbb 18 órára vissza kell érkezni Bándra. Éjszakai túrák 19 órától indulnak!

Az útvonal turistautakon, Natura2000 területeken, helyenként szalagozott erdei utakon lesz kijelölve. A résztvevők kötelesek betartani az erdőben tartózkodás szabályait és a szervezők utasításait.

A túrázás során a vadon élő állatok zavarása, valamint a védett és fokozottan védett növények, állatok és ásványok, kőzetek gyűjtése, károsítása tilos, és kötelező az érintett védett terület állapotának és értékeinek megőrzése, valamint a vonatkozó szabályok, előírások betartása.

Túranap központja: Bánd Turisztikai Központja az Essegvár mögött. Megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel autóbusszal vagy vonattal Herend állomásról. Bánd főutcájáról a Kakukk Panziónál kell lekanyarodni (hídnál, völgypont) és követni az aszfaltutat a várhegy mögé.

Bővebb információ: https://hajag.hu/component/content/article/8-progr...

Helyszín: Bánd Turisztikai Központja