Bakancsos túra Zircen

2019. március 24., 9.00 óra

A Zirc Városi Önkormányzat 2019. március 24-én (vasárnap) ingyenes bakancsos túrát szervez a zirci szálláshelyeken megszállók, a helyi és a környékbeli lakosok, valamint a túrázás iránt érdeklődők részére.

A garantált túra keretében Lakner Gergő vadgazda mérnök túravezető mutatja be a Zirc közeli természeti környezetet a résztvevők számára 4-5 órás időtartamban.

Helye: Zirc, Rákóczi tér “0” km-es bakancs

A táv: 12 km, 187 m szintemelkedés

A túra útvonala: Zirc, Rákóczi tér - Pintér-hegy - Fiatalító-forrás - Imre-kút - Tündérmajor (hidroglóbusz) - Buffogó - Kőkapu - Hegy-földek - Zirc, Rákóczi tér

A túra fókuszában a víz szerepel a világnap alkalmából, így a nap során a résztvevők információt kapnak a környék vízrajzáról, a természetes és az ember által létrehozott mesterséges víznyerőkről, de a Bakony erdőgazdálkodása, a helyi növény- és állatvilág érdekesebb képviselői is bemutatásra kerülnek a túra folyamán.

A részvétel ingyenes.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. A programon mindenki saját felelősségére vehet részt.

A program időjárásfüggő, rossz idő esetén elmarad. A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a program során a szervező által készült fényképek, videók a későbbiekben marketing célokra felhasználhatóak.

Szervező: Zirc Városi Önkormányzat (turizmus@zirc.hu, facebook.com/ZIRC-Turizmus)

Helyszín: Zirc