17. Sümegi Gyalogos Zarándoklatra a Hazáért

2020. szeptember 18-20.

A sümegi zarándoklatok nagy hagyományának felélesztésére lett ez a kezdeményezés 2004-ben. Ezen az első úton született meg a Mária Út álma is. Mindenkit szeretettel hívok, tartson velünk, gyalog. S aki nem tud velünk zarándokolni, várjuk a sümegi vasárnapi főbúcsú nagymiséjére, 2020. szeptember 20-án 10 órára.

Indulás: 2020. szeptember 18-án, pénteken reggel 7 órakor Balatonalmádiból a Szent Imre templomtól, a Szent Jobb ereklyét őrző kápolnától. Előtte negyed 7-től gyülekezés, regisztráció, 6/45-től indító információk, ima, áldás. Három nap gyaloglás után, szeptember 20-án, vasárnap, 10-re érkezünk Sümegre.A teljes táv mintegy 85 km. Az útvonal általában földúton, vagy gyenge forgalmú közúton halad. Ajánlatos edzeni a zarándoklatra, felkészülni lélekben és testben. Útközben imádkozunk, énekelünk, beszélgetünk, elmélkedünk vagy éppen szilenciumot tartunk. Vászolyon és Tapolcán is lesz esti szentmise.

A szállás pénteken Vászolyon egy szép parasztházban, szombaton Tapolcán, szerényebb szállodában lesz. Hozni kell matracot és hálózsákot. Lesz csomagszállítás. Napközben a saját maguk által hozott élelmiszert fogyasztják a zarándokok, de érintünk boltokat is. Esténként főtt vacsora vár majd mindenkit. Sümegről a hazautazás egyénileg történik, ezért is jó, ha odahívjuk barátainkat, hogy várjanak bennünket, legyenek velünk a búcsún, a szentmisén, s segítsenek a hazatérésben. A zarándoklat közös étkezési és szállásköltségét, szervezési és eszközköltségét, a kísérőautó költségeit a zarándokok közösen viselik, ennek mértéke személyenként 17 000 Ft, amit induláskor a szervezőnél, Récsey Zsuzsánál kell fizetni. Zarándoklatunknak remélhetőleg lesz pap lelki vezetője is, az egyeztetés még zajlik.

A szállás miatt a zarándokcsoport korlátozott létszámú, maximum 40 fős lehet. Ha részt szeretnél venni a zarándoklaton, kérem, regisztrálj az erre a célra megnyitott felületen, ide kattintva vagy a szervezőnél, Récsey Zsuzsánál a +0630 2270784 telefonszámon, vagy pedig e mailben azsuzsa@recsey.comemail címen adataid magadásával.

Szeretettel vár mindenkit a zarándoklat világi vezetője:

Szabó Tamás

+36304676444 elnok@mariaradio.hu

Helyszín: Balatonalmádi - Sümeg